„Kiemų šventė“ sugrįžta neįprastu būdu – Kaunas taps vienu dideliu kiemu | Kas vyksta Kaune

„Kiemų šventė“ sugrįžta neįprastu būdu – Kaunas taps vienu dideliu kiemu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Miestiečių pasiilgta tradicinė „Kiemų šventė“ sugrįžta po metų pertraukos kartu su visais Kauno miesto ir rajono gyventojais birželio 10 d. švęsti bendruomeniškumo. Įprastai prie bendro vaišių stalo žmones kvietę vieni iš renginio organizatorių „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ šįmet siūlo paminėti „Kiemų šventę“ neįprastu būdu.

„Šių metų „Kiemų šventė“ nėra tokia tradicinė, kaip paprastai. Labai norėtume visus Kauno miesto ir rajono gyventojus bei miesto svečius tradiciškai kviesti prie bendro stalo Laisvės alėjoje, tačiau dėl pandemijos negalime susitikti, bendrauti ir dalintis maistu, todėl nusprendėme dalintis muzika, šokiu ir kitais meniniais pasirodymais bei įvairiausiais bendruomenių sukurtais darbais“, – pranešime žiniasklaidai sako „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ koordinatorė Simona Savickaitė.

„Kaunas 2022“ programa „Fluxus Labas!“ nuo projekto pradžios formalias ir neformalias Kauno miesto ir rajono bendruomenes išaugino iš uždarumo – atviri ir artimi kaimynai jau ne vienerius metus kuria ir puoselėja bendruomeninius meno projektus, verslus ir šventes: nuo Senamiesčio bendruomenės vystomo bendruomeninio muilo gamybos verslo iki menininkus buriančios Žaliakalnio „Žemuogių pievelės“.

Karantino laikotarpis taip pat netapo kliūtimi bendruomenėms ir toliau burtis ir puoselėti draugystę – sustiprėjusios ir išaugusios Kauno miesto mikrorajonų bendruomenės dar sausio mėnesį ėmė burtis į virtualius susitikimus, skirtus ne tik stiprinti kaimynų tarpusavio ryšį, bet ir kartu kurti 2022-iesiems, Europos kultūros sostinės titulo metams, skirtą programą.

„Kiemų šventė“ / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Projektus tęsia ir „Fluxus Labas!“ laboratorijose jau trečius metus dalyvaujančios Kauno bendruomenės, įvairių sektorių organizacijos, „Kiemų šventės“ metu pristatysiančios savo talentus ir kartu vystomus bendruomeninius verslus, projektus bei veiklas.

Kartu švęsti bendruomeniškumą planuoja ir įvairios kultūros įstaigos: „Kauno kultūros įstaigos yra itin išsiilgusios bendravimo, nori būti kartu – dauguma iš jų taip pat yra kaimynės, „Kiemų šventės“ metu susitinkančios dalintis savo talentais. Džiaugiamės, kad jos jungiasi kartu su bendruomenėmis – jų atvirumas ir bendrystė rodo, jog Kaune sugyvena daugybė įvairių žmonių, savo skirtumais praturtinančių miestą ir rajoną,“ – pastebi S. Savickaitė.

„Kiemų šventę“ Kauno miesto ir rajono gyventojai bei svečiai kviečiami atrasti patys – renginio metu bendruomenišku kiemu taps visas Kauno miestas, kuris renginio dalyvius nustebins netikėtais, spontaniškais pasirodymais ir meninėmis instaliacijoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA