I. Šimonytė džiaugiasi COVID-19 skaičiais: vakar kirtome ribą | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė džiaugiasi COVID-19 skaičiais: vakar kirtome ribą

BNS 2021/06/07 12:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė džiaugiasi sumažėjusiu naujų koronaviruso atvejų skaičiumi, bet ragina gyventojus ir institucijas neprarasti budrumo.

„Noriu pasidžiaugti, kad vakar kirtome ribą tarp tamsiai raudonos ir vidutiniškai raudonos zonos, to turbūt nebuvo pusę metų, matyt, paskutinį kartą rudenį buvo atvejų skaičius toks mažas“, – per Vyriausybės posėdį pirmadienį sakė I. Šimonytė.

„Tuo pačiu praėjusią savaitę labai sėkmingai atrodė skiepijimo tempai ir net savaitgalis buvo sėkmingas, komplimentai ministerijai ir savivaldybėms. Jei tokį tempą palaikysime ir toliau, žmonės turės daug galimybių, ne tik pasų, bet ir galimybių netolimu metu, tik labai svarbu, kad neprarastume nei budrumo, nei tempo“, – pažymėjo premjerė.

Statistikos departamentas pirmadienį pranešė, kad praėjusią parą šalyje nustatyti 84 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė du žmonės. Tai mažiausias nustatytų naujų atvejų skaičius šiemet.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 193 atvejus. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 1,7 procento.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA