Kaunietė: jeigu būtų mano valia, į pilies žiedą automobiliai nesugrįžtų | Kas vyksta Kaune

Kaunietė: jeigu būtų mano valia, į pilies žiedą automobiliai nesugrįžtų

Kauno pilies žiedo rekonstrukcija / R. Tenio nuotr.

Remontui uždarius Kauno pilies žiedinę sankryžą, į centrą važiuojantys vairuotojai priversti sukti ratus ir deginti minutes spūstyse, tačiau ne visiems gyventojams šie pokyčiai kelia problemų. Viena „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja net visai neprieštarautų, kad žiedas liktų uždarytas – anot moters, leisti laiką čia daug maloniau kai nėra intensyvaus eismo.

„Neseniai teko važiuoti pro pilies žiedą dviračiu, nes, kaip žinome, kitaip ten dabar nepravažiuosi. Tai, žinot, pagalvojau, kad reikia kiekvienam kauniečiui parekomenduoti prasukti dviračiu, paspirtuku ar pėsčiomis, nes toks geras jausmas ten dabar! Aišku, kai nedirba technika.

Bet šis uždarytas tikrai bene judriausias Kauno transporto mazgas be automobilių keliamo triukšmo ir užterštumo yra geras pavyzdys, koks jaukus ir draugiškas būtų miestas žmonėms, jei atsirastų daugiau vietų, kur nevyktų ar būtų stipriai ribojamas automobilių eismas.

Būtų mano valia – visada palikčiau šią miesto dalį be automobilių, atverčiau žmonėms, aktyvioms pramogoms. Tikrai per daug Kauno atiduota automobiliams“, – malonia nuostaba dalijosi veidą pakeitusiame transporto mazge apsilankiusi kaunietė.

Primename, kad Kauno pilies žiedinė sankryža visiškai uždaryta gegužės 17 dKaip skelbta anksčiau, čia bus remontuojamos P. Vileišio (Vilijampolės) tilto deformacinės siūlės, atnaujinamos žiedo, Šauklių bei Šv. Gertrūdos gatvių važiuojamosios dalys ir šaligatviai, keičiamas kontaktinis troleibusų tinklas.

Suplanuota papildomą viešojo transporto juostą įrengti dar prieš įvažiuojant į Šauklių ir Šv. Gertrūdos gatvės sankryžą – dėl to autobusams ir troleibusams nereikės stovėti vienoje eilėje su automobiliais. Kauno pilies stotelė taps erdvesnė viešajam transportui ir keleiviams, bus padidintos saugumo salelės. Visus darbus planuojama baigti iki rugsėjo 1 d.

Tiesa, neaišku, kaip skrupulingai šio plano pavyks laikytis, mat įsibėgėjus požeminių komunikacijų remontui, atverti seni mūrai, kuriems prireikė papildomų archeologinių tyrimų. Dėl sienų fragmentų sprendimus priims Kultūros paveldo departamentas, o nuo archeologo projekto nukrypusioms bendrovėms gali grėsti baudos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA