Laisvės partijos pirmininke lieka A. Armonaitė: darbų turime dešimt metų į priekį | Kas vyksta Kaune

Laisvės partijos pirmininke lieka A. Armonaitė: darbų turime dešimt metų į priekį

BNS 2021/06/05 16:15
Aušrinė Armonaitė / DELFI nuotr.

Valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvės partijos pirmininke šeštadienį perrinkta ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Už jos kandidatūrą balsavo 256 suvažiavimo dalyviai, prieš buvo septyni, susilaikė šeši.

A. Armonaitė buvo vienintelė kandidatė į partijos pirmininko pareigas. Ši politikė Laisvės partijai vadovauja nuo jos įkūrimo 2019 metais. Pareigas ji eis dar dvejus metus.

A. Armonaitės teigimu, gana natūralu, kad niekas nenorėjo su ja konkuruoti, nes praėjo dar nedaug laiko nuo partijos įsteigimo ir visiems tinka pasirinkta kryptis.

„Galbūt po dvejų metų dar nėra tų, kas nori pasiūlyti alternatyvą. Gal visai natūralu, nes kryptis pasirinkta tinka. Žinoma, tikimės, kad bus daugiau lyderių, nors, atrodo, gana nemažai turime jų Seime ir Vyriausybėje“, – šeštadienį žurnalistams sakė Laisvės partijos pirmininkė.

Pasak A. Armonaitės, per pastaruosius dvejus metus Laisvės partija iš liberaliai mąstančių entuziastų būrio tapo politine organizacija, turinčia realius įrankius įgyvendinti savo programą.

Per šį laikotarpį Laisvės partijos narių skaičius išaugo iki pusketvirto tūkstančio, Seimo rinkimuose partijai atiteko vienuolika mandatų, vieta valdančiojoje koalicijoje bei trys ministrų portfeliai.

Pasak A. Armonaitės Laisvės partijos programoje numatyta darbų dešimčiai metų į priekį. Ji nesutiko, kad kol kas partijai nesiseka vykdyti duotų pažadų per rinkimus. Anot Laisvės partijos vadovės, ministerijose, kurioms vadovauja partijos deleguoti atstovai, darbų atlikta nemažai.

„Pagaliau visai kitokios investicijos pradeda rinktis Lietuvą. Iš Baltarusijos turime ne tik politinių kalinių, namus Lietuvoje randa ne tik jie, bet ir verslai randa Lietuvoje vietą. Susisiekimo srityje dar niekas nekalbėjo apie susisiekimą kaip aplinkos dalyką“, – vardijo A. Armonaitė.

Kalbėdama apie darbus žmogaus teisių srityje politikė tvirtino, kad laukia sunkus ir ilgas darbas: „Tikiuosi, įtikinsime kolegas savo argumentais, savo nuoširdžiu darbu, kad tie pokyčiai reikalingi Lietuvai, kad jie reikalingi ne Laisvės partijos politikams, o šimtams ir tūkstančiams žmonių.“

Laisvės partija per Seimo rinkimus akcentavo partnerystės įteisinimą, mažo kiekio narkotikų turėjimo dekriminalizavimą, asmenvardžių rašymo lotyniško pagrindo rašmenimis įteisinimą ir pan.

A. Armonaitė sakė, kad partija jau ieško, kas po dvejų metų galėtų kandidatuoti į Vilniaus miesto mero postą, nes dabartinis meras Remigijus Šimašius pranešė pasitrauksiantis iš aktyvios politikos.

„Ieškome jau dabar, turime kandidatų, apie kuriuos netrukus duosime žinoti“, – žurnalistams sakė Laisvės partijos lyderė.

Ji šeštadienį taip pat paskyrė savo pavaduotojus. Pirmuoju pavaduotoju tapo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, pavaduotojais paskirti ir parlamentarė, Neįgaliųjų reikalų komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė, susisiekimo ministro politinis patarėjas Mindaugas Tarnauskas, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas ir parlamentaras, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Suvažiavime patvirtinti nauji Valdybos, Etikos ir skaidrumo komisijos bei Kontrolės komisijos nariai. Laisvės partijos valdyboje dirbs R. Šimašius, Morgana Danielė, V. Mitalas, Evelina Dobrovolska, Ieva Pakarklytė, T. V. Raskevičius, M. Ošmianskienė, Marius Matijošaitis, Deimantė Rimkutė, Umberto Masi, Karolis Žemaitis, M. Tarnauskas, Donalda Meiželytė, Vytautas Kukarskas, Daniel Ilkevič, Agnė Vaiciukevičiūtė, Vincas Jurgutis, Nerijus Vitkauskas, Skirmantas Tumelis ir Liucija Daraškaitė.

Etikos ir Skaidrumo komisijos nariais tapo Laura Bliujienė, S. Tumelis, Daiva Jankauskaitė, Tadas Kriščiūnas, Andrius Dobrovolskis, Renaldas Vaisbrodas, Agata Aganauskienė, Ligita Šapranavičiūtė, Lina Bagdonaitė.

Kontrolės komisijoje dirbs Marija Balčiūnaitė, Vaidotas Statulevičius, Kasparas Subačius, Renata Jančiauskaitė, Laurynas Kryžauskas, Modestas Skersys, Rokas Budrauskas, Karolis Trečiokas ir Vladislav Ošmianskij

Laisvės partija įkurta 2019 metų birželio 1 dieną. Dalis jos narių ir lyderiai, tarp jų A. Armonaitė, sostinės meras Remigijus Šimašius, prieš tai paliko Liberalų sąjūdį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA