Nuo rytojaus įsigalioja nauja COVID-19 testavimo tvarka | Kas vyksta Kaune

Nuo rytojaus įsigalioja nauja COVID-19 testavimo tvarka

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad gavus teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą, bus sudaryta galimybė ne vėliau kaip per 48 val. nuo ėminio paėmimo pakartotinai atlikti PGR tyrimą dėl COVID-19 ligos patvirtinimo.

Tokia galimybė iki šiol buvo sudaryta profilaktiškai besitiriantiems asmenims. Nuo šiol diagnozę patvirtinti PGR tyrimu kviečiami visi, gavę teigiamą greitojo antigeno testo rezultatą. Pakartotiniam PGR tyrimui registruotis galima elektroniniu būdu Karštosios linijos 1808 interneto svetainėje www.1808.lt arba Karštosios linijos telefonu 1808.

Lietuvoje COVID-19 liga gali būti diagnozuojama tiek atliekant PGR tyrimą, tiek atliekant greitąjį antigeno testą. Keliautojams ne visose Europos šalyse persirgimo faktas yra patvirtinamas atlikus greitąjį antigeno testą, kai kur yra reikalaujama atlikti PGR tyrimą. Atsižvelgiant į tai, Europos Sąjungos skaitmeninis COVID pažymėjimas išduodamas tik patvirtinus persirgimo faktą PGR tyrimu.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad greitojo antigeno testo atsakymas yra gaunamas vos per 15–20 minučių, o atliekant PGR tyrimą, atsakymas vidutiniškai gaunamas per 24 valandas.

Ši tvarka įsigalioja nuo birželio 5 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA