Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus pirmininke tapo N. Putrienė | Kas vyksta Kaune

Liberalų sąjūdžio Kauno miesto skyriaus pirmininke tapo N. Putrienė

G. Karvelio nuotr.

Visuotiniame LRLS Kauno miesto skyriaus susirinkime dvejų metų kadencijai išrinktas naujas liberalų lyderis – skyriaus pirmininke tapo Nijolė Putrienė.

N. Putrienė yra socialinių mokslų daktarė, švietimo vadybos ekspertė, Liberalų sąjūdžio Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkė, 2017-2019 m. dirbo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja. Šiuo metu dirba Vyriausybės kanceliarijos patarėja švietimo klausimais, rašoma Liberalų sąjūdžio pranešime žiniasklaidai.

Visuotinis susirinkimas patvirtino 7 skyriaus pirmininko pavaduotojus. Jais tapo Marius Gurskas, Rimantas Mikaitis, Inga Kupčiūtė, Sigitas Šliažas, Rasa Tamošiūnienė, Aistis Vaitiekaitis ir Ramūnas Gatautis.

LRLS Kauno Skyriaus sekretore patvirtinta Kristina Ferro. Iki šiol Kauno liberalams vadovavo kultūros vadybos ir politikos ekspertas Sigitas Šliažas.

Kreipdamasi į skyriaus narius naujoji Kauno liberalų lyderė N. Putrienė akcentavo būtinybę liberalams sustiprinti pozicijas Kaune – sugrįžti į Kauno politinį žemėlapį, sėkmingai dalyvauti artėjančiuose savivaldos rinkimuose, suformuoti stiprią liberalų frakciją miesto taryboje ir aktyviai dalyvauti priimant svarbiausius miesto sprendimus.

LRLS Kauno miesto skyriaus susirinkimas / G. Karvelio nuotr.

„Kaunas, kaip augantis ir šiuolaikinis miestas, turi nepamiršti ir miestiečių, verslo poreikių bei juos atliepti. Turime aktyviau bendrauti su Kauno miesto bendruomenėmis, nebijoti imtis iniciatyvos ir lyderystės sprendžiant aktualiausius miesto klausimus ir tai daryti kartu su bendruomenėmis.

Dabartinė vienvaldystės situacija mieste labai aiškiai parodo, kad didelei miestiečių daliai yra neatstovaujama, negirdimos bendruomenės ir jų idėjos miestui, sprendimai dažnai priimami už uždarų durų. Tikiu, kad visų mūsų pastangomis po 2023 m. savivaldos rinkimų situacija pasikeis, turėsime stiprią liberalų frakciją miesto taryboje, o Kauno skyrius bus didžiausia ir aktyviausias Liberalų sąjūdžio bendruomenės dalis“, – kalbėdami apie Kauno skyriaus planus sakė N. Putrienė.

Pasveikinti Kauno miesto liberalų atvyko partijos ir Seimo pirmininkė Viktorijos Čmilytės-Nielsen, kuri pasidžiaugė Kauno skyriaus veikla ir ryškiu indėliu formuojant partijos programą 2020 m. Seimo rinkimuose, aktyvia skyriaus lyderių veikla partijos komitetuose – Kauno miesto skyriaus atstovai pirmininkauja 3 partijos komitetams (Žmogaus teisių, Švietimo ir mokslo, Socialinės politikos, Sporto reikalų, Informacinės visuomenės ir Energetikos).

Susirinkimo metu išrinkta skyriaus Taryba ir kontrolės komisija bei atstovai į partijos Tarybą ir Kauno regiono koordinacinę tarybą. Kauno miesto skyriaus tarybą sudaro 41 narys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA