I. Šimonytė atsakė į šeimų maršo organizatorių reikalavimus atleisti tris ministrus | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė atsakė į šeimų maršo organizatorių reikalavimus atleisti tris ministrus

delfi.lt / Vilma Danauskienė 2021/06/04 17:49
DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė raštu atsakė į Didžiojo šeimų gynimo maršo organizatorių reikalavimą – atleisti iš pareigų ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę, teisingumo ministrę Eveliną Dobrovolską ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį.

„Su Jūsų reikalavimais atleisti tris ministrus sutikti negaliu. Jūsų išsakyti argumentai nėra tikslūs ir objektyviai pagrįsti, todėl apgailestauju, kad Jums galėjo pritrūkti objektyvios informacijos“, – rašoma premjerės parašu patvirtintame rašte, kurį gavo Maršo organizatoriumi laikomas Raimondas Grinevičius.

Šalia to, I. Šimonytė sako, kad pasinaudodama proga, „pateikia tikslesnę informaciją“ apie kiekvieną iš atstatydinti reikalautų ministrų.

„Teisingumo ministrė, kaip Vyriausybės narė, nėra pateikusi jokių įstatymo pataisų, kurios silpnintų lietuvių kalbą ar skaldytų tautines bendrijas. Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo plane numatyta parengti Tautinių mažumų įstatymo projektą, kuriuo bus siekiama užtikrinti Lietuvoje gyvenančių tautinių mažumų tapatumo, vienodų kultūros sklaidos sąlygų, saviraiškos laisvės ir savirealizacijos teisės įgyvendinimą“, – Laisvės partijos deleguotos ministrės mundurą gina premjerė.

Pasisakoma ir dėl konservatorių ministro A. Dulkio bei esą priverstinai vykdomo vakcinavimo procedūrų.

„Sveikatos apsaugos ministras nėra inicijavęs „priverstinai vykdomų vakcinavimo ir testavimo“. Lietuvoje nei vakcinavimas, nei testavimas nuo COVID-19 ligos nėra priverstiniai – nesutinkantys nėra verčiami tai daryti. Privalomas testavimas, taikomas tam tikrų profesijų žmonėms, kurių darbas susijęs su kontaktais su vaikais, ligoniais ar senyvo amžiaus žmonėmis, savo reikalavimais nesiskiria nuo kitokio jiems taikomo privalomo sveikatos tikrinimo pagal Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymą.

Tačiau net ir šis testavimas nėra atliekamas taikant kokią nors prievartą. Vis dėlto norėčiau pabrėžti, kad tiek savanoriškas vakcinavimas, tiek testavimas yra pagrindiniai būdai įveikti šią klastingą ligą, kuri pražudė jau daugiau nei 4 tūkst. Lietuvos žmonių, o dešimtims tūkstančių teko ja sunkiai sirgti. Taip pat pažymiu, kad nėra privalomų jokių „medicininių intervencijų prieš šeimas, prieš jų valią“, – rašo I. Šimonytė.

Argumentuodama, kodėl Laisvės partijos pirmininkė ir jų deleguota ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė yra verta toliau eiti šias pareigas, Vyrausybės vadovė rašo: „Ekonomikos ir inovacijų ministrė neproteguoja stambaus kapitalo. Priešingai – matau reikšmingas pastangas bei darbus, parengiant ir įgyvendinant paramos paketus, skirtus nuo pandemijos labiausiai nukentėjusioms įmonėms, smulkiajam verslui, mažosioms bendrijoms, savarankiškai dirbantiems asmenims“.

Delfi primena, kad trijų ministrų atstatydinimas buvo vienas iš Didžiojo šeimų gynimo maršo organizatorių reikalavimų. Protesto mitingas vyko Vilniaus Vingio parke, jame, policijos teigimu, dalyvavo apie 10 tūkst. dalyvių.

Protesto mitingo organizatoriumi įvardijamas marijampolietis verslininkas R. Grinevičius, o vadinamame organizaciniame komitete – su visuomenine asociacija „Kauno forumas“ siejami asmenys.

Šeimų gynimo maršo organizatoriai yra pateikę prašymą Vilniaus miesto savivaldybei išduoti leidimą trijų dienų mitingui prie Seimo birželio 15-17 dienomis, tačiau penktadienį Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pareiškė, kad toks leidimas išduotas nebus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA