Kauno vairuotojai laikytis kelio ženklų vis dar neišmoko | Kas vyksta Kaune

Kauno vairuotojai laikytis kelio ženklų vis dar neišmoko

„Kas vyksta Kaune“ toliau skaičiuoja pažeidimus ten, kur vairuotojai itin linkę ignoruoti horizontalųjį ženklinimą arba kelio ženklus. Viena tokių vietų – Karaliaus Mindaugo prospekto ir M. Daukšos gatvės sankryža, kurioje ribojami kairieji posūkiai, bet nemažai daliai kauniečių į tai nusispjaut.

Minėta vieta yra Kauno senamiestyje – atvažiuojant nuo Aleksoto tilto, ties sankryža stovi ženklas „Važiuoti tiesiai“, o atvažiavus M. Daukšos gatve – „Važiuoti į dešinę“. Papildomos lentelės nurodo abu ženklus galiojant darbo dienomis nuo 7 iki 19 val.

Vis dėlto ne vienas, kuriam prireikia pasukti kaip tik šiuo metu, daug nedvejojęs imasi manevro. Tiesa, dieną iš M. Daukšos gatvės sukančių kairėn į Karaliaus Mindaugo prospektą mažiau, nes tenka kirsti abiem kryptimis intensyviai judančius transporto srautus, tačiau neleistinai sukančių į M. Daukšos gatvę apstu.

Kaip matyti praėjusį trečiadienį, tarp 15 ir 16 val. „Kas vyksta Kaune“ užfiksuotame vaizdo įraše, iš Karaliaus Mindaugo prospekto kairėn sukantys vairuotojai stabdo link Aleksoto tilto judančius automobilius. Nedidelė dalis kauniečių atsisako eismą trikdančių planų ir nuvažiuoja tiesiai, vienas „Subaru“ vairuotojas, pamatęs, kad planas neišdegs, netgi M. Daukšos gatvėje atsitraukė atbuline eiga.

Problema paaštrėjo gegužės viduryje rekonstrukcijai uždarius Kauno pilies žiedinę sankryžą ir Vilijampolėn važiuojantiems gyventojams nukrypus per Aleksoto tiltą ir Užnemunės gatvę. Per 40 minučių darbo dienos popietę minėtoje Karaliaus Mindaugo prospekto vietoje įamžinti 23 pažeidėjai.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d., kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad gegužės pradžioje užfiksuota, kaip taisyklės be perstojo pažeidinėjamos A1 ir A5 kelių transporto mazge prie „Megos“. Čia vairuotojai nepaiso srautus atskiriančių ištisinių linijų.

Dar didesnis chaosas dėl horizontaliojo ženklinimo neseniai vyravo Karaliaus Mindaugo prospekte – čia vairuotojus iš vėžių mušė pastovių baltų ir laikinų geltonų linijų konfliktas, nors laikytis reikėtų pastarųjų.

Automobiliai apsisukinėdavo ties gaisrine taip sukeldami avarines situacijas bei nardydavo iš I. Kanto ir į Nemuno gatvę kiaurai per ištisines linijas ir saugumo saleles. Situacija susitvarkė kovo pabaigoje prospekte pašalinus geltonas horizontaliojo ženklinimo linijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA