Chaosas Kauno vakcinacijos centre: riksmai, keturguba eilė ir rekomendacijų nesilaikymas | Kas vyksta Kaune

Chaosas Kauno vakcinacijos centre: riksmai, keturguba eilė ir rekomendacijų nesilaikymas

Masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso prasidėjo dar pirmadienį, tačiau chaosas prie vakcinacijos centro prieigų tęsiasi ir šiandien. Nesivadovaudami trumpąją žinute, kurioje nurodytas tikslus atvykimo laikas, skiepo kauniečiai lūkuriuoja ilgoje eilėje, kuri trečiadienio rytą nusidriekė net iki Kovo 11-osios gatvės.

„Pasižiūrėkit, koks bardakas Kauno vakcinavimo centre… Absurdo teatras. Ir nesvarbu, kad turi konkretų laiką ir pan., į bendrą eilę ir viskas…”, – apmaudo neslėpė vaizdo medžiagą atsiuntęs kaunietis.

Tvarka prie Kauno ledo rūmų – vakcinacijos centro – skundžiasi ir dar viena skaitytoja.

Žmonių eilė prie vakcinacijos centro / Skaitytojo nuotr.

„Ar žinote, kokia eilė prie vakcinavimo centro? Saulėje, ištisai automobilių stovėjimo aikštelės, eilė tęsiasi ir Kovo 11-osios g. Keturguboje eilėje žmonės susigrūdę, vienas šalia kito. Dar vakar gavau SMS šiandien atvykti ne anksčiau kaip prieš 10 min. Prie įėjimo apsaugininkas su riksmais ir keiksmais dezinfekuoja rankas. Kam reikalingas paskirtas laikas, jei liepia eiti į eilės galą?”- piktinosi Kauno vakcinacijos centre trečiadienio rytą apsilankiusi kaunietė.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad panaši žmonių eilė prie Kauno ledo rūmų driekėsi ir vakar. Norintys pasiskiepyti nuo COVID-19 būriavosi ir Zapyškyje, čia vakar be išankstinės registracijos buvo skiepijami visi norintys.

Prašoma atvykti laiku

Gyventojų prašoma atvykti iki nurodyto vakcinacijos laiko likus bent 10 minučių ir su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Antros dozės datą ir laiką registracijos sistema nustato automatiškai, pagal vakcinų gamintojų ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomenduojamus intervalus:

• „Comirnaty“ vakcinai – po 21 dienos;
• „Moderna“ – po 28 dienų;
• „Vaxzevria“ – po 12 savaičių.

Jeigu gyventojas negali atvykti nurodytu laiku, jis gali pasikeisti antros dozės datą ir laiką prisijungęs prie registracijos sistemos arba paskambinęs Karštosios linijos numeriu 1808.

Vakar paskiepyta beveik 30,6 tūkst. žmonių

Praėjusią parą pirmą skiepo dozę gavo 16 tūkst. 919 žmonių, antrą – 13 tūkst. 671, trečiadienį skelbia Statistikos departamentas.

Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 34 tūkst. 401 asmuo, abiem – 601 tūkst. 451.

Mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyta 52,4 proc. vyresnių nei 80-ies gyventojų, 66,7 proc. – 75–79 metų gyventojų, 68,6 proc. – 70–74 metų gyventojų ir 66,6 proc. – 65–69 metų gyventojų.

55–64 metų grupėje paskiepytųjų yra 51,6 proc., 45–54 metų grupėje – 43,9 proc., 35–44 metų grupėje – 40 proc., 25–34 metų grupėje – 26,7 proc. gyventojų. Jauniausiųjų grupėje paskiepyta 22 proc. žmonių.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 37 proc. žmonių.

Iš viso Lietuva yra gavusi 1 mln. 931 tūkst. 15 skiepų dozių, į vakcinavimo centrus pristatyta 1 mln. 897 tūkst. 365. Čia sunaudota 1 mln. 635 tūkst. 852 dozės.

Kol kas nepanaudota per 295 tūkst. dozių.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA