Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga sieną Kaune nuspalvino naujas piešinys | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga sieną Kaune nuspalvino naujas piešinys

Kaunas.lt nuotr.

Tarptautinę vaikų gynimo dieną Kaune karaliavo spalvos. Pastato sieną P. Plechavičiaus gatvėje papuošė naujas piešinys, o policijos pareigūnai nudžiugino mažuosius kauniečius miesto parkuose.

Kaip „Facebook“ puslapyje antradienį paskelbė Kauno savivaldybė, miestas papuoštas dar vienu gatvės meno kūriniu. „Mažieji savo rankomis prisidėjo prie šios spalvingos pasakos kūrimo, kad ji lengvais potėpiais nutūptų ant vaikų gerovės centro „Pastogė“ pastato sienos“, – teigiama socialinio tinklo žinutėje.

Tuo metu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai birželio 1-ąją pasakojo, kaip tinkamai užtikrinti vaikų saugumą jų gyvenamoje aplinkoje. Tarptautinei vaikų dienai paminėti skirtas akcijas Kelių policijos ir Viešosios tvarkos valdybos bendruomenės pareigūnai surengė Draugystės, Dainavos ir Kalniečių parkuose.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, jų metu pareigūnai su vaikais bendravo apie saugų elgesį kelyje, dalijo informacinę medžiagą pėstiesiems, dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojams apie Kelių eismo taisykles (KET), atkreipė dėmesį į nepilnamečių eismo dalyvių daromus KET pažeidimus, su miestiečiais dalijosi gera nuotaika ir pasakojo apie policijos pareigūno profesiją.

Pareigūnų kalbinti vaikai demonstravo puikias KET žinias ir džiaugėsi smagiomis Kauno apskrities policijos dovanomis – išdalinta šimtai balionų, knygelių, atšvaitų ir saldumynų.

Bendruomenės pareigūnai akcentavo, kad apie vaikų saugumą kalbėti svarbu ne tik šiandien, bet ir kasdien. Vaikai – viena jautriausių ir socialiai pažeidžiamiausių visuomenės grupių, todėl būtent suaugusieji už savo vaikų gerovę turėtų prisiimti didžiausią atsakomybę.

Remiantis 2020 m. Kauno apskrities VPK statistika, Kauno apskrityje įvykusių eismo įvykių metu, kuriuose žuvo ar buvo sužeisti žmonės, praėjusiais metais buvo sužaloti 24 nepilnamečiai pėstieji ir 26 automobilių keleiviai, taip pat 7 nepilnamečiai mopedų vairuotojai ir 2 keleiviai, dar 17 dviratininkų, 1 motociklo keleivis, 3 elektrinių paspirtukų vairuotojai ir 1 keleivis, žuvo 1 nepilnametis pėsčiasis.

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Kauno apskrities keliuose nukentėjo 13 nepilnamečių eismo dalyvių, iš jų 6 – pėstieji.
Kauno apskrities policija vaikams linki smagios ir saugios vasaros, būti atidiems ir savo kieme, ir miesto gatvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA