Kauno aplinkai prižiūrėti įdarbino robotus: miestiečiams turi prašymą | Kas vyksta Kaune

Kauno aplinkai prižiūrėti įdarbino robotus: miestiečiams turi prašymą

„Kauno švaros“ nuotr.

Pernai „Kauno švara“ išbandė tris žolės pjovimo robotus, o šiais metais nusprendė įdarbinti dar keturis. Šiuo metu jų zuja jau septyni, iš kurių šeši dirba Kauno pilies teritorijoje, o vienas – ant Aleksoto apžvalgos aikštelės šlaito. Beje, paleidus išmaniuosius prietaisus, bendrovė kauniečiams turi prašymą.

Kaip nurodoma „Kauno švaros“ pranešime, šie savarankiški pagalbininkai minėtų teritorijų žaliuosius plotus prižiūri nuo gegužės vidurio. Planuojama, kad 2021 m. žoliapjovės dirbs bent iki spalio vidurio.

„Lankytinose vietose žmonės dažnai išmindo žolę, todėl žalieji plotai tampa nelygūs ir netvarkingi. Žolės pjovimo robotai žolę pjauna kiekvieną dieną, todėl ji yra smulkiai sumulčiuojama ir grąžinama į veją kaip trąša. Pjaunant kasdien, ji kaip mat atsigauna ir laikui bėgant tampa ideali kaip kilimas“, – aiškinama pranešime.

Anot „Kauno švaros“, privalumas, kad šie robotai taupo bendrovės ir miesto pinigus. Žolės nereikia pjauti kas kelias savaites, taip pat nereikia surinkinėti ir išvežinėti. Kitas svarbus privalumas – robotukai tylūs, todėl reprezentacinėse Kauno vietose netrukdo nei turistams, nei miestiečiams.

Žolės pjovimo robotai turi elektrines stoteles, kuriose įsikrauna automatiškai ir įprastai dirba nuo 8 iki 20 val. Tuo metu „Kauno švara“ darbuotojai prietaisus prižiūri, apvalo ir pakeičia ašmenis, o funkcionalumas bei nupjauta teritorija stebimi nuotoliniu būdu.

Tiesa, anot „Kauno švaros“, dalis gyventojų tyčia stabdo robotus, juos išjunginėja ar kitaip trukdo prietaisų darbą. Dėl šių priežasčių darbuotojai turi specialiai važiuoti šalia prietaisų, juos vėl įjunginėti, taisyti ar net perkelti.

„Bendrovė prašo gyventojų sąmoningumo: nelįsti prie šių robotų ir nesudaryti jiems papildomų kliūčių. Visgi, tai nėra žaidimo priemonė, o darbo įrankis, kuris gražina Kauno miestą“, – prašo įmonė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA