Dažnai Aleksoto „Maximoje” apsiperkanti kaunietė: tiesiog baisu žiūrėti (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Dažnai Aleksoto „Maximoje” apsiperkanti kaunietė: tiesiog baisu žiūrėti (papildyta) Situaciją pakomentavo „Maxima“ atstovai

Dažnai Aleksote įsikūrusioje „Maxima” parduotuvėje apsilankanti kaunietė nuolat stebi, kaip teigia, neatsakingą darbuotojų elgesį. Prekių vežimėliai, kurie turėtų būti dezinfekuojami, pirkėjams perleidžiami nė nenuvalyti nuo pirštų antspaudų.

„Jau ne kartą buvau Aleksote esančioje „Maximoje Bazėje” ir pastebėjau vežimėlių dezinfekcijos nebuvimą. Tiesiog baisu žiūrėti, kada žmogus panaudotą pastato į tam skirtą vietą, o tas, kas už juos atsakingas, perstato visiškai nevalytą į vietą, kur jau neva atlikta dezinfekcija”, – „Kas vyksta Kaune” redakcijai atsiųstą vaizdo įrašą komentavo skaitytoja.

Kaunietės teigimu, tokia pat situacija kartojasi jau ne pirmą kartą. „Ir tikrai ne kartą mačiau pas juos tai, tik nespėdavau ištraukti telefono. Manau tikrai, matot bėdelę”, – pasakojo moteris.

Kaip rašoma prekybos tinklo „Maxima“ internetiniame puslapyje, pandemijos metu užtikrinti darbuotojų ir klientų saugumą iš tiesų stengiamasi. „Maxima“ laikosi Vyriausybės reikalavimo, kad vienam pirkėjui būtų užtikrinamas 15 kv. m plotas, pirkėjų srautus reguliuoja apsaugos darbuotojai.

Prie įėjimų į „Maximos“ parduotuvių prekybos salę yra įrengtos rankų dezinfekavimo stotelės, kurios nuolatos yra papildomos dezinfekciniu skysčiu.

„Itin didelį dėmesį skiriame švarai ir higienai parduotuvėse užtikrinti. Reguliariai dezinfekuojame įvairius paviršius – kasas, pirkinių krepšelius ir vežimėlius, duris bei kitus paviršius“, – taip pat rašoma internetinėje svetainėje.

Be kita ko, šiuo metu „Maxima“ parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija, įrengtos eiles ir saugius atstumus reguliuojančios juostos bei organinio stiklo pertvarkos kasose.

Papildyta gegužės 31 d.

Užfiksuotą incidentą komentuoja Ernesta Dapkienė, „Maximos” komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

„Labai atsiprašome už šį nesusipratimą, kuris užfiksuotas Jūsų portalo skaitytojos. Galime patikinti, kad pirkinių krepšeliai ir vežimėliai prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse yra visada dezinfekuojami. Šioje „Maxima“ parduotuvėje paviršių dezinfekavimą atlieka atskira įmonė, kuriai yra išreikšta pretenzija dėl neatsakingai atlikto darbo. Dėsime visas pastangas, kad ateityje tokie nesusipratimai nebepasikartotų“, – laiške rašė ji.

„Nuo COVID-19 pandemijos pradžios klientų saugumui užtikrinti yra skiriamas itin didelis dėmesys. Bendrovėje COVID-19 situacijos valdymui ir prevencijai užtikrinti yra paskirta atskira komanda, kuri rūpinasi, kad būtų užkardomas koronaviruso plitimas. Esame sugriežtinę higienos kontrolės reikalavimus, kurie numato, kad reguliariai būtų dezinfekuojami pirkinių vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai.

Visose „Maxima“ parduotuvėse yra sudaryta galimybė pirkėjams dezinfekuoti rankas bei naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis. Taip pat atvykusiems apsipirkti „Maxima“ parduotuvėse yra galimybė paprašius nemokamai gauti ir vienkartinę veido kaukę. Pirkėjai parduotuvėse raginami nesibūriuoti – laikytis 2 metrų atstumo tarp kitų pirkėjų ir darbuotojų. Saugius atstumus prie kasų ir vitrinų žymi specialios linijos“, – saugumo priemones vardijo ji.

„Nuo COVID-19 pandemijos pradžios 2020-ųjų pavasarį siekiant užtikrinti saugią darbo aplinką darbuotojams ir saugų apsipirkimą klientams prekybos tinklas „Maxima“ įvairioms koronaviruso prevencinėms priemonėms įgyvendinti jau yra investavęs apie 6 mln. eurų“, – teigė E. Dapkienė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA