„Juventus“ sutriuškinęs Kauno „Žalgiris“ užtikrintai žengia į LKL finalą | Kas vyksta Kaune

„Juventus“ sutriuškinęs Kauno „Žalgiris“ užtikrintai žengia į LKL finalą

delfi.lt 2021/05/29 19:21
BC "Žalgiris" "Facebook" nuotr.

Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygos 3-iose pusfinalio rungtynėse Kauno „Žalgiris“ 93:75 (30:22, 25:10, 24:21, 14:22) nugalėjo Utenos „Juventus“ ir laimėjęs seriją iki trijų pergalių 3-0 iškopė į finalą.

LKL nugalėtojų titulą ginantis „Žalgiris“ per pirmas dvi akistatas nepaliko jokių vilčių be traumuotų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus rungtyniavusiai Utenos „Juventus“ ekipai.

Pirmas rungtynes Kaune čempionai laimėjo 100:75, o svečiuose sutalžė Utenos krepšininkus 116:80.

Intrigos nebuvo ir trečiose LKL pusfinalio rungtynėse. Svečiai iš Utenos rimčiau priešinosi šeimininkams tik pirmame kėlinyje, bet antrą 10 minučų atkarpą uteniškiai pralaimėjo 10:25 ir įpusėjus rungtynėms 23 taškų deficitą (32:55).

Antroje rungtynių dalyje žalgiriečiai nepersistengami išlaikė dviženklę persvarą ir tik ketvirtame kėlinyje leido Utenos ekipai šiek tiek sušvelninti rezultatą.

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausias treneris Martinas Schileris konstatavo, kad pergalę lėmė geresnė jo auklėtinių gynyba ir sprago „Juventus“ sudėtyje.

„Antrame kėlinyje mes tiesiog įjungėme aukštesnę pavarą gynyboje ir to užteko, kad rungtynių baigtis būtų nulemta. Iš esmės, mūsų gynyba buvo visos pusfinalio serijos kertinis akcentas. Kita vertus, puikiai žinome su kokiomis problemomis dėl žaidėjų traumų susidūrė „Juventus“. Jie kovėsi kiek galėjo, tačiau tam tikru momentu jėgos išsekdavo, o mūsų persvara tapdavo ypač akivaizdi“, – konstatavo pirmą sezoną Kauno ekipos dirbantis krepšinio specialistas iš Austrijos.

Nors M. Schilleriui tai bus pirmasis LKL finlas, bet Kauno „Žalgiris“ šiame varžybų etape žais 28 kartą. Kauno ekipa LKL aukso žiedus per savo istoriją iškovojo 22 kartus, dar šešis kartus finaluose triumfavo Vilniaus „Rytas“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA