Žalumos apsupty: neprailgstanti kelionė į Panemunės šilą ir atnaujintus Kauno parkus | Kas vyksta Kaune

Žalumos apsupty: neprailgstanti kelionė į Panemunės šilą ir atnaujintus Kauno parkus

R. Tenio nuotr.

Atėjus šiltesniam metų laikui, siūlome daugiau keliauti pėsčiomis, dviračiais ir elektrinėmis transporto priemonėmis. Kaune nutiestais dviračių takais tikrai patogu pasiekti įvairias miesto dalis. Šįkart apžvelkime naują kelionės maršrutą, užsukant į tris atnaujintus Kauno parkus: Dainavos, Draugystės ir Kalniečių. Norintiesiems žymiai daugiau pasivažinėti gryname ore verta iš miesto centro pajudėti į Aukštąją Panemunę ir apsilankyti Panemunės šile.

Trasa „Trys Kauno parkai“

Šis maršrutas yra trumpiausias iš visų siūlomų ir puikiai tiks pradedantiems ir jaunesniems paspirtukų vairuotojams. Suplanuotas per naujausius dviračių takus, nutiestus dar šiemet, išsidėstęs per Pramonės ir Taikos prospektus, Kovo 11-osios gatvę bei ilgiausią Kauno gatvę, Savanorių prospektą.

Pirmas parkas – Dainavos, esantis šalia anksčiau veikusio prekybos centro „Saulėtekis“ (V. Krėvės pr. 97). Tai nedidelis parkas, tačiau jame įrengta rekreacinė zona, yra tvenkinys su pėsčiųjų tilteliu ir antimis, estrada, stovi vaikų žaidimo ir sporto aikštelės, nauji suoliukai. Šiame parke iš didelių raidžių sudėtas žodis „Lietuva“.

Iš Dainavos parko keliaudami į Draugystės parką, pašonėje paliksite verslo centro „Tūkstantis“ pastatą, ant kurio puikuojasi 1926-1941 m. apyvartoje buvęs 1000 Lt banknotas, sukurtas garsaus lietuvių dailininko Adomo Galdiko. Įdomu, kad šis verslo centras buvo registruotas Lietuvos rekordų knygoje kaip didžiausias vitražas. Šalia verslo centro – visiems žinomas prekybos miestelis „Urmas“. Įvažiavę į Taikos prospektą kairėje paliksite slaptingą daugiabučių kvartalą – Bermudų trikampį.

Draugystės parke rasite naujas vaikų žaidimų ir sporto aikšteles, suoliukus ir gultus poilsiui, galėsite pažaisti šachmatais ar šaškėmis. Parke rasite stalo teniso stalus, krepšinio, petankės bei ekstremalaus sporto aikšteles. Atsigaivinsite prie šokančio fontano, akis paganysite į žydinčius gėlynus. Parke įrengti takai ne tik važinėti paspirtukais ar dviračiais, bet yra ir specialūs takai bėgioti.

Tęsiame kelionę į kitą parką. Kovo 11-osios gatve judame link Savanorių prospekto. Kairėje lieka kadaise populiari buvusi parduotuvė „Rėda“ (V. Krėvės pr. 49), dar toliau paliekame prekybos centrą „Savas“. Pavažiavę nedidelę atkarpą Savanorių prospektu patenkame į Kalniečių parką.

Kalniečių parkas užima daugiau kaip 20 ha teritoriją, jame yra didelis tvenkinys, suoliukai ir pavėsinės, vaikų žaidimų aikštelės, sporto zona. Dviračiams, riedučiams ir pasivaikščiojimams nutiesti patogūs takai. Įrengta ir ekstremalių pramogų zona, kurioje yra ką veikti riedučių ir BMX dviračių mėgėjams. Šiame parke bus ką veikti ištisą pusdienį.

Maršrutas: Dainavos parkas – Pramonės pr. – Taikos pr. – Kovo 11-osios g. – Draugystės parkas – Kovo 11-osios g. – Savanorių pr. – Kalniečių parkas.

Maršruto ilgis: 7 km.

Šiam maršrutui puikiai tiks elektrinis paspirtukas „Beaster Scooter BSZAL“. Tai yra praktiškas 350 W galios elektrinis paspirtukas, skirtas kiekvienam, kuris kasdien nori važinėtis mieste. Paspirtukas yra manevringas, o didžiausias privalumas – amortizacija, tad kelio nelygumų nepajusite. Šis paspirtukas yra kompaktiškas, sveria tik 14 kg, todėl puikiai tilps į automobilį. Vienu įkrovimu galėsite nuvažiuoti iki 25 km, todėl aplankyti Kauno miesto parkus su šiuo paspirtuku bus vienas malonumas.

Trasa „Nemuno krantu į Panemunės šilą“

Šios trasos galutinis tikslas yra Panemunės šilas ir jame esantis Panemunės paplūdimys su rankinio, krepšinio aikštelėmis, sporto treniruokliais bei patogia vieta atokvėpiui ir pikinikui gamtoje. Maršrutas patiks žalumos mėgėjams, norintiems pabūti gamtos apsuptyje ir važiuoti Nemuno pakrante.

Pasirinkę šį maršrutą susipažinsite su vaizdinga Šančių Nemuno pakrante. Kelionės pradžia – „Žalgirio“ arena, toliau judama į buvusį karinį miestelį Žemuosiusiuose Šančiuose. Už nugaros liks M. K. Čiurlionio tiltas, vedantis į Fredą ir VDU botanikos sodą. Ž. Šančių mikrorajonas išsidėstęs palei visą Nemuno pakrantę. Važiuodami užmeskite akį į gyvenamąją Ž. Šančių pusę – palei krantą čia išsidėsčiusi Kranto alėja, su kuria jungiasi net 20 Kranto pavadinimo gatvių! Tiesa, jos sunumeruotos nuo 1-osios iki 20-osios.

Judėdami toliau pasieksite Panemunės tiltą, jį pervažiuokite ir keliaukite A. Smetonos alėją. Jos pabaigoje pasieksite kelionės tikslą – Panemunės šilą. Panemunėje yra įrengtas Jono Basanavičiaus pažintinis šilo takas su gausybe vaizdžiai pavadintų takelių: Gandrų, Gegučių, Lakštingalų, Undinių, Žuvėdrų alėjos; Briedžių, Lapių, Stirnų, Vilkų takai.

Šiam maršrutui rekomenduojame rinktis „Beaster Scooter BS68“ elektrinį paspirtuką. Su šiuo galingu paspirtuku, turinčiu 1000 W galingumo variklį galėsite lengvai apvažiuoti abu maršrutus, kadangi paspirtuko įveikiamas atstumas siekia net iki 50 km. O paspirtuku važiuojant tiek miesto, tiek šilo takais gaminio detalės iš aukštos kokybės aliuminio lydinio leidžia jaustis saugiai ir komfortiškai, ir nebijoti kelio nelygumų. Nemuno pakrantė – puiki vieta surengti pikniką ir pasigrožėti Panemunės šilo vaizdais.

Maršrutas: Nemuno krantinė nuo „Žalgirio“ arenos – Ž. Šančiai – Panemunės tiltas – A. Smetonos alėja – Panemunės šilas.

Maršruto ilgis: apie 7 km.

Panemunės šilo takų žemėlapis

Važinėdami visais Panemunės šilo takais įveiksite bent 9 km. Nemuno pakrantėje galima pasigėrėti tekančia upe ar atsiveriančiais krantų vaizdais.

Maršrutas: Panemunės šilo takeliai.

Maršruto ilgis: ~ 9 km.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA