Šimtais tūkstančių eurų taškęsi danai pareigūnams įkliuvo Kauno viešbutyje | Kas vyksta Kaune

Šimtais tūkstančių eurų taškęsi danai pareigūnams įkliuvo Kauno viešbutyje

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kriminalistai, tiriantys nusikaltimus nuosavybei, gegužės 26 d. Kauno miesto centre esančiame viešbutyje sulaikė du Danijos piliečius. Kaip skelbiama Kauno apskrities VPK pranešime, šie asmenys Vilniuje ir Kaune įtariami neteisėtai apsipirkę už daugiau nei 200 tūkst. eurų.

Tiriant galimą nusikalstamą veiką ir bendradarbiaujant su UAB „Wordline Lietuva“ buvo gauti duomenys, kad galimai neteisėtai panaudojus svetimų asmenų mokėjimo instrumentų duomenis (telefonu, naudojant bekontaktį atsiskaitymą) gegužės mėnesį per tris dienas buvo inicijuotos neteisėtos apmokėjimo už prekes operacijos Kauno ir Vilniaus prekybos centruose panaudojant užsienio bankų mokėjimo kortelių duomenis.

Trečiadienį Kaune sulaikius vyrą (gim. 1984 m.) ir moterį (gim. 1974 m.) pas juos buvo rasta ir paimta dalis įsigyto turto – įvairi elektronikos įranga (telefonai, išmanieji laikrodžiai ir kt.), juvelyriniai dirbiniai, drabužiai ir kt. Vidutinė vieno apsipirkimo suma svyravo apie 5 tūkst. eurų.

Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone, neteisėto mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir sukčiavimo (pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 214 str. 1d., 215 str. 1d., 182 str. 2 d.).

Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl įtariamųjų suėmimo. Tyrimą organizuoja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA