Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgusiems kaliniams teismas metams pailgino įkalinimą | Kas vyksta Kaune

Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgusiems kaliniams teismas metams pailgino įkalinimą

BNS 2021/05/28 13:06
Kalėjimų departamento nuotr.

Iš Pravieniškių pataisos namų prieš dvi savaites pabėgusiems nuteistiesiems teismas metais prailgino laisvės atėmimo bausmes.

Kaip penktadienį pranešė Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmai, vienam nuteistųjų Rolandui Kazakevičiui už pabėgimą skirta metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kitam kartu pabėgusiam nuteistajam Egidijui Žilinskui skirtas metų laisvės atėmimas.

Subendrinus bausmes už ankstesnius nusikaltimus, R. Kazakevičiui atitinkamai skirtas ketverių metų ir aštuonių mėnesių, E. Žilinskui – dvejų metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimas.

Nuteistieji iš Pravieniškių pataisos namų pabėgo gegužės 14-osios naktį, išpjovę patalpos lango apsaugines grotas bei perlipę vidinio perimetro tvorą. Abu nuteistieji visiškai pripažino kaltę.

Teismas, skirdamas bausmę R. Kazakevičiui, pabrėžė, kad jis anksčiau teistas 15 kartų, drausmine tvarka baustas tris kartus, drausminės nuobaudos yra galiojančios, vieną kartą paskatintas, pataisos įstaigos charakterizuojamas neigiamai.

Nuteistasis atliko pabėgimui paruošiamuosius veiksmus, t. y. metalo pjūkliuku išpjovė tarpą apsauginėse grotose.

R. Kazakevičius teismui paaiškino, kad pas seserį į Pakruojo rajone esantį kaimą iš Kauno nuvažiavo taksi automobiliu, jo vairuotojui pinigų už nuvežimą nesumokėjo ir taip jį apgavo.

„Tą pačią dieną, kai jis nuvažiavo pas seserį, buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Iš pataisos įstaigos bėgo, nes norėjo pabūti laisvėje“, – rašoma teismo nuosprendyje.

E. Žilinskas teismui tvirtino, kad bėgti per apsaugines grotas sugalvojo abu, nes kito kelio pabėgti nebuvo. Pabėgęs jis ėjo savo namų link, kur seniau gyveno. Eidamas sutiko pažįstamą merginą ir nuėjo pas ją. Būnant pas merginą jį sulaikė policijos pareigūnai.

Jis taip pat nurodė, kad iš pataisos įstaigos bėgo dėl to, kad norėjo pabūti laivėje.

Skirdamas bausmę E. Žilinskui, teismas atsižvelgė į tai, kad jis anksčiau teistas 11 kartų, nusikalto atlikdamas bausmę įkalinimo įstaigoje, drausmine tvarka baustas 15 kartų, drausminės nuobaudos yra galiojančios, pataisos įstaigos charakterizuojamas neigiamai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA