Mirusių Kauno įmonės darbuotojų artimieji mina teismų slenksčius | Kas vyksta Kaune

Mirusių Kauno įmonės darbuotojų artimieji mina teismų slenksčius

Po vaizdo tinklaraštininko Skirmanto Malinausko padidinamuoju stiklu šįkart – Kaune veikianti bendrovė „Akvasanita“. Ne vienas įmonės darbuotojas pastaraisiais metais susirgo mirtį atnešusiomis plaučių ligomis. Artimieji įsitikinę, kad tai lėmė darbo sąlygos, tačiau bendrovė kaltinimų nepripažįsta ir ginasi teismuose.

Kaip vaizdo įraše nurodo S. Malinauskas, dėl plaučių problemų mirė jau du bendrovės „Akvasanita“ darbuotojai, kuriems diagnozuota ūmi silikozė. Dar penki laukia plaučių transplantacijos arba gydosi rimtas plaučių ligas.

„36-erių Mindaugas mirė vos prieš kelias savaites iki paskutinės akimirkos mindamas teismų slenksčius ir bandydamas rasti teisybę. Be tėčio liko trys vaikai“, – aprašyme dėsto S. Malinauskas.

Mindaugo kolega Aivaras Petrošius šį pasaulį paliko 2015 m. Jo sesuo Daiva tinklalaidėje pasakoja, kad jaunas vyras dirbo su labai smulkios frakcijos smarkiai dulkančiu kvarciniu smėliu, kurį maišant su kitais elementais liejamos virtuvinės plautuvės.

„Bendrovė bėga nuo atsakomybės. Pasak vadovo ir advokato, tai sutapimai, kaltės prisiimti nėra jokio pagrindo“, – teigia S. Malinauskas.

„Akvasanitai“ vadovauja Svajūnas Jonika, jos savininkai – Darius Kazėnas ir Darius Rimkus, o teisiniuose ginčuose atstovauja Gintaras Černiauskas. Bendrovė užsiima dirbtinio granito virtuvinių plautuvių gamyba, didmenine prekyba, importu ir eksportu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA