Ukrainiečiai atsiprašo „The Roop“: žiuri apiplėšė Lietuvą | Kas vyksta Kaune

Ukrainiečiai atsiprašo „The Roop“: žiuri apiplėšė Lietuvą

delfi.lt 2021/05/25 20:04
DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienio vakarą po metų pertraukos nugriaudėjo „Eurovizijos“ dainų konkursas. Jame triumfavo Italijos atstovai – grupė „Maneskin“. Šiemet skelbiant balsus neišvengta staigmenų, siurprizai neaplenkė ir Lietuvos.

Frazę, kad „Eurovizija“ yra politika, ko gero, girdėti teko kiekvienam šio šou žiūrovui. Ir išties dainų konkurse kasmet pastebima, kaip kaimyninės ar gerus politinius santykius palaikančios šalys remia viena kitą. Nors daliai žmonių toks balsavimas nepriimtinas, ilgainiui „Eurovizijoje“ tai tapo tarsi norma.

Galbūt todėl, remiantis nusistovėjusia balsavimo praktika, dalis lietuvių kiek nusistebėjo, kai šeštadienio vakarą iš Ukrainos komisijos Lietuvos atstovai „The Roop“ negavo nė vieno taško.

Tuo tarpu Lietuvos komisijos balsai, kuriuos skelbė atlikėjas Andrius Mamontovas, buvo itin palankūs Ukrainai. Mūsų šalis grupei „Go_A“ su daina „Shum“ skyrė maksimumą – 12 balų.

Kita balsų dalis Ukrainai taip pat buvo dosni – Lietuvos žiūrovai skyrė vėl 12 balų. Šioje balsavimo kategorijoje ir ukrainiečiai parodė jau visai kitokį įspūdį – žiūrovai mūsiškiams skyrė 10 balų.

Išsiskyrus Ukrainos komisijos ir žiūrovų nuomonei po „Eurovizijos“ socialiniuose tinkluose netyla reakcijos – ukrainiečiai neslepia sumišimo.

Tą puikiai iliustruoja po finaliniu „The Roop“ pasirodymo įrašu „Youtube“ tinkle pasipylę komentarai. Šimtai, o gal net ir tūkstančiai ukrainiečių lieja apmaudą dėl savo komisijos balų ir atsiprašinėja tiek Lietuvos, tiek „The Roop“.

„Buvau šokiruota, kaip jus apiplėšė žiuri! Jie tiesiogine prasme neturi skonio. Bet aš džiaugiuosi, kad atradau jūsų muziką per šį dainų konkursą. Daug meilės iš Ukrainos“, – rašė viena internautė, kurios komentarą „pamėgo“ dar pusė tūkstančio žmonių.

Jai antrino ir kitas: „Lietuva, jūs turite unikalų, labai įsimintiną numerį!!! Atsiprašau dėl mūsų žiuri. Su meile, Ukraina.“

„Lietuva! Ukrainos komisija nėra visa Ukraina! Taigi leiskite jiems tą nulį ridenti kuo toliau. Jūs esate puikūs! Šviesūs! Kūrybingi! Linkėjimai iš Ukrainos“, – šiltus žodžius brūkštelėjo dar vienas ukrainietis.

Pastebėjus, kas dedasi po „The Roop“ vaizdo įrašu komentarų sekcijoje, ne vienas internautas kiek nustebo ir susumavo, apie ką šioje vietoje žmonės pasisako dažniausiai.

„10 proc. komentarų: žmonės, kurie giria gerą dainą. 90 proc. komentarų: ukrainiečiai, kurie atsiprašinėja dėl „šūdinų“ komisijos balų. Jei tai ne meilė, tai kas tuomet?“ – apibendrino dar kitas komentatorius.

Delfi primena, kad šiemet Lietuva dainų konkurse užėmė 8 vietą, Ukraina – 5.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA