Viena vaiko treniruotė Kauno mariose gali tapti jo kelialapiu į pasaulio čempionatą Portugalijoje | Kas vyksta Kaune

Viena vaiko treniruotė Kauno mariose gali tapti jo kelialapiu į pasaulio čempionatą Portugalijoje

Lietuvos motorlaivių akademija / Organizatorių nuotr.

Pirmoji ir vienintelė Lietuvoje vaikams skirta motorlaivių akademija naująjį sezoną pradeda su įspūdinga žinia – vandens sporto mokykloje laukiami naujokai, kurie jau liepos mėnesį galės varžytis dėl kelialapio į pasaulio čempionatą Portugalijoje.

„Ir tai tikrai įmanoma! Vaikai ir paaugliai greitai perpranta šio sporto subtilybes, o gerus rezultatus tuomet telemia atkaklumas bei noras treniruotis“, – neabejoja F2 vandens formulių pasaulio vicečempionas, dukart Europos čempionas Edgaras Riabko.

Profesionalus ir daug pasiekęs sportininkas yra ir vienas iš motorlaivių akademijos įkūrėjų, kartu su dar dviem kolegomis treniruojantis jaunuosius vandens sporto entuziastus, rašoma Lietuvos motorlaivių akademijos pranešime žiniasklaidai.

Tam, kad kuo daugiau būsimų čempionų „pasimatuotų“ Lietuvoje dar gana neįprastą užsiėmimą, Lietuvos motorlaivių federacija inicijavo specialią akciją – dabar pirma treniruotė su tituluočiausiu mūsų šalies F2 sportininku E. Riabko norinčiam išbandyti motorlaivių sportą tekainuoja 10 eurų.

Lietuvos motorlaivių akademija / Organizatorių nuotr.

„Naujų talentų paieška yra viena iš mūsų užduočių“, – sakė Lietuvos motorlaivių federacijos prezidento pareigas vykdantis pašnekovas.

E. Riabko patikina – vaikai ir paaugliai tikrai imlūs žinioms ir jau pirmosios treniruotės metu jie patys gali pavairuoti motorlaivį, o po kelių užsiėmimų – savarankiškai jį valdyti.

Garsus sportininkas ir treneris neabejoja, jog tik dabar į laivą sėdę vandens sporto entuziastai spės pasiruošti liepą vykstantiems Lietuvos čempionato etapams bei varžysis dėl kelialapio į rugpjūtį Portugalijoje rengiamą pasaulio čempionatą.

Pirmasis mūsų šalies etapas jau suplanuotas liepos 3-4 d. Kupiškyje, o antrasis tą patį mėnesį vyks Kaune.

Lietuvos motorlaivių akademija / Organizatorių nuotr.

Jaunieji sportininkai plauks šešiose klasėse pagal amžių. Du geriausius bendrus rezultatus kiekvienoje grupėje pasiekusieji rugpjūčio 2-8 d. pasaulio čempionate atstovaus Lietuvą.

Apskritai motorlaivių sporto Lietuvoje gyvavimo pradžia laikoma 1953 metų liepos 19 diena, o ištakos yra būtent Kaune, kur ir susibūrė šio vandens sporto entuziastai. Ilgametis motorlaivininkas, motorlaivių sporto treneris, teisėjas Valdemaras Petrūnas iki šiol išsaugojęs ir pirmojo susirinkimo protokolą.

Lietuvos sportininkai dalyvauja įvairių klasių motorlaivių varžybose, iš kurios ryškiausios F2. Čia laivų greitis siekia maždaug iki 200 kilometrų per valandą. Pasaulyje rengiamos ir F1 varžybos. Jose galingi motorlaiviai išvysto dar didesnį, iki 250 kilometrų per valandą greitį.

Kontaktai registruotis pirmai treniruotei: +370 (665) 61 041, Karolina@lmf.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA