„Eurovizijos“ finale atiduoti visi balsai: „The Roop“ pasiekė antrą geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ finale atiduoti visi balsai: „The Roop“ pasiekė antrą geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje

delfi.lt 2021/05/23 01:53
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nerimastingą džiugesį keliantis 65-asis „Eurovizijos“ finalas baigėsi! Šeštadienį, 22 valandą Lietuvos laiku prasidėjęs didžiausias pasaulyje muzikinis konkursas jau turi naują nugalėtoją. Krištolinis mikrofonas atiteko Italijai, grupei „Maneskin“ ir jų dainai „Zitti e buoni“.

Šiemet ant scenos finale pasirodė 26 šalys. Mūsiškiai, grupė „The Roop“ su Europą dar iki konkurso spėjusia apkeliauti daina „Discoteque“ pasirodė 16.

„Eurovizijos“ finalas

Finalo dalyvių pasirodymus vertino žiuri komisija ir šou žiūrovai. Komisija savo balsus dalyviams išdalijo dar per generalinę repeticiją. Šie balai sudarė pusę rezultato. Kitą pusę lėmė tiesioginės transliacijos metu balsavusių žiūrovų nuomonė.

Paskelbus žiuri balsavimus, nustebino Izraelio ir Italų sprendimas. Šių šalių komisijos lietuviams skyrė 10 ir 12 balų. Tuo tarpu kaimynai bal7 pašykštėjo: Estija skyrė vos 2, o Latvija – 6. Na, o Europos publika Lietuvą įvertino 165 balsais.

Susumavus žiuri balsus su žiūrovų, lietuviai liko 8 vietoje.

Tuo tarpu lietuvių žiuri 12 balų skyrė Ukrainos atstovei. Rezultatus skelbė dainininkas Andrius Mamontovas, po pasisveikinimo uždainavęs „LT United“ dainą „We are the winners“, su kuria užėmė aukštą vietą 2006 m. konkurse.

Finale labiausiai nepasisekė Didžiosios Britanijos atstovui Jamesui Newmanui, nesulaukusiam nė vieno balo nei iš komisijos, nei iš žiuri. Vos trimis balais iš komisijos tenkinosi Vokietija. Nyderlandai, kuriuose rengiamas konkursas, nesulaukė nė vieno publikos balo ir surinko vos 11 komisijos balsų.

Viename didžiausių Nyderlandų miestų vykstantis konkursas surengtas po metų pertraukos. Praėjusiais metais dėl koronaviruso pandemijos buvo nuspręsta jį atšaukti.

„Iki pastarųjų metų galvojau, kad šis konkursas negalėtų būti atšauktas dėl jokios priežasties. Na, ir praėjusiais metais mes su tuo susidūrėme. Visiškai nežinojome, kaip tokioje situacijoje reikėtų elgtis ir kaip ją spręsti. Rengdami tokį konkursą įdėjome be galo daug darbo ir energijos. Ir štai, mes čia“, – išskirtiniame interviu „Delfi“ sakė šių metų vykdomasis „Eurovizijos“ prodiuseris Sietse Bakker.

2021 m. konkursas atrodo visai kitaip nei anksčiau, kadangi dėl vis dar Europoje siaučiančios pandemijos tenka laikytis labai griežtos dalyvių sveikatos priežiūros. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų areną užpildė tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų. Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės stebėti tik iki 3 500 žiūrovų, kurie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Eurovizija“ turi savąjį šūkį. Šįkart dainų konkursas kvietė atsiverti – angl. „Open Up“. „Mes siekiame patobulinti tarpusavio bendravimą, būti vieni kitiems atviresni. Manau, kad nuoširdumas, perregimumas asocijuojasi su tuo, ko reikalauja šis konkursas“, – šiųmetinio šūkio prasmę paaiškino S. Bakker.

„Eurovizijos“ renginius – du pusfinalius ir finalą – patikėta vesti keturioms Nyderlandų įžymybėms: „YouTube“ žvaigždei Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials), laidų vedėjai Chantal Janzen ir atlikėjams Janui Smitui bei Edsilia Rombley.

Žiūrovai išvydo ir 2019 m. „Eurovizijos“ nugalėtoją Duncaną Laurece‘ą, kuris, deja, po to, kai antradienį atidarė pirmąjį „Eurovizijos“ pusfinalį, užsikrėtė koronavirusu. Dėl šios priežasties buvo pranešta, kad atlikėjas nebegalės rengti pasirodymo konkurso finale. Tačiau ši problema buvo išspręsta parodant montažą iš atlikėjo repeticijų.

Pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą iš viso pelnė 10 šalių: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Antrajame pusfinalyje paaiškėjo, kad kelionę „Eurovizijoje“ taip pat tęsia Albanija, Serbija, Bulgarija, Moldova, Portugalija, Islandija, San Marinas, Šveicarija, Graikija ir Suomija.

Finale savo vietą jau užtikrintai turi ir Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija bei Vokietija.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA