Atnaujintas „GO Pilsner“ – pirmasis lietuvių nealkoholinis alus netoleruojantiems glitimo | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas „GO Pilsner“ – pirmasis lietuvių nealkoholinis alus netoleruojantiems glitimo

Organizatorių nuotr.

Alaus kūrėjai pristato naują nealkoholinio alaus receptą, kuriuo nuo šiol galės mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai. „Švyturio“ daryklos aludarė Dalia Jočytė ilgiau nei vienerius metus tobulino į sveikesnį vartojimą orientuoto nealkoholinio „GO Pilsner“ receptą, kurio atsiradimą paskatino naujausios tendencijos ir griežtėjantys vartotojų poreikiai.

Pirmasis „GO Pilsner“ nealkoholinio alaus receptas buvo sukurtas prieš šešerius metus. Per šį laiką jo kūrėjai subūrė daugybę lojalių vartotojų, tačiau daug kas ir pasikeitė – patobulėjo įmonės gamybos procesai, keitėsi pirkėjų prioritetai ir poreikiai.

Didžiausia naujiena – netoleruojantiems glitimo

„Žmonės vis atidžiau skaito etiketes, žiūri, ką valgo ar geria. Cukraus ar kitų maistinių medžiagų suvartojimo tendencijos kinta, sveikų maisto produktų pasirinkimas krypsta į teigiamą pusę, tad vartotojas parduotuvių lentynose net ir nealkoholinį alų jau renkasi atsižvelgiant į šiuos poreikius. Todėl nusprendėme sustiprinti receptą ir dar labiau orientuotis į sveikatingumą“, – pasakoja D. Jočytė.

„GO Pilsner“ nealkoholinis alus / Organizatorių nuotr.

Tad „GO Pilsner“ ir „GO Wheat“ buvo patobulinti maistingumo atžvilgiu – juose palikti tik naturalūs cukrai iš salyklo. Na, o naujasis „GO Pilsner“ nuo šiol išsiskiria ir unikaliu gluten-free statusu – nealkoholiniu alumi jau gali mėgautis ir glitimo netoleruojantys vartotojai.

Ypatingos technologijos ir griežta kontrolė

„Alus gaminamas iš miežio ir kviečio, todėl jame visada rasime glitimo. Kvietiniame aluje šios medžiagos yra dar daugiau, tačiau, bendrai, glitimo netoleruojantys žmonės negali mėgautis alumi. Vis dėlto priėmėme šį iššūkį ir pirmieji Lietuvoje pagaminome nealkoholinį alų be glitimo. Tam reikalingus technologinius sprendimus ir žinias pasiskolinome iš skandinavų kolegų, kurie dar anksčiau išvystė šį procesą“, – teigia D.Jočytė.

„Švyturio“ daryklos aludarė Dalia Jočytė / Organizatorių nuotr.

Tiesa, palyginus su įprastu nealkoholiniu alumi, naujojo „GO Pilsner“ gamyba reikalauja žymiai didesnių resursų ir yra griežčiau kontroliuojama.

„Filtracijos metu yra naudojamos papildomos medžiagos, kurios leidžia pašalinti perteklinį glitimo kiekį ir sumažinti jį iki minimumo. Tokios gamybos kontrolės sistema yra daug griežtesnė, tais pačiais vamzdžiais nebegali bėgti joks kitas alus. Dėl to iki šiol buvo įmanoma rasti įvežtinio gluten-free nealkoholinio alaus, tačiau nuo šiol parduotuvėse vartotojai galės rinktis ir lietuvišką tokio tipo prekę“, – džiaugiasi aludarė ir pažada, kad ateityje pristatys dar daugiau įdomių produktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA