„ACALA Premium Kombucha“ pristatė ypatingą Kauno gimtadienio gėrimą | Kas vyksta Kaune

„ACALA Premium Kombucha“ pristatė ypatingą Kauno gimtadienio gėrimą

J. Ivanauskaitė-Valantinė nuotr.

Pasiteiravus, kokias skonio asociacijas sukelia kombučios gėrimas, daugelis paklaustųjų turbūt išskirtų dominuojantį rūgštų acto poskonį. Tiesa, šį nusistovėjusį požiūrį šiandien keičia kauniečių gamintojas „ACALA“, gėrimo mėgėjams Lietuvoje bei užsienyje siūlantis aukščiausios kokybės, senovinių tradicijų bei naujausių technologijų pagalba kuriamas ypatingas premium kombučias.

„Mūsų gaminama „ACALA“ kombučia ypatinga tuo, jog ji gaminama iš aukščiausios kokybės arbatų, Druskininkų šaltinio vandens ir 100 proc. natūralių uogų sulčių. Gėrimo skoniai yra subtilūs, bet tuo pačiu ir išraiškingi, įrodantys, jog kombučia gali būti daugiau, nei tik actingo skonio fermentuotos arbatos gėrimas“, – produktų išskirtinumą pristato „ACALA Group“ bendraįkūrėjas ir vadovas Martynas Žemavičius.

Kombučios gamintojas pasakoja, kad „ACALA“ gamykloje šis gėrimas gaminamas derinant senovines tradicijas kartu su geriausių vynų bei šampanų gamybos rinkoje naudojamomis moderniomis technologijomis.

„Ant gyvos ugnies arbatą kaitiname dideliame tūkstančio litrų talpos arbatinuke. Vėliau arbatas fermentuojame ne tik stiklainiuose, nerūdijančio plieno talpose, bet ir ąžuolinėse vyno statinėse. „ACALA“ kombučia savo sudėtyje neturi jokių sintetinių priedų ir yra kupina natūraliai fermentacijos metu susidariusių burbuliukų. Taip pat esame pirmieji ir vieninteliai pasaulyje, kombučia gėrimą siūlantys ir 1,5 l talpos, magnum šampano buteliuose“, – gamybos procesą pristato M. Žemavičius, 20 metų dirbęs prabangių vynų rinkoje Londone.

ACALA KOMBUČIOS GAMYBA / ORGANIZATORIŲ NUOTR.

Kombučia – ir šventėms, ir kasdienai

Iš Tolimųjų Rytų kilusi ir jau daugiau nei kelis tūkstančius metų gaminama fermentuota arbata – kombučia – visame pasaulyje vertinama dėl dešimčių skirtingų naudų, atsirandančių dėl ypatingo fermentacijos būdo. Kombučia stiprina imunitetą, gerina žarnyno veiklą, suteikia normaliai žmogaus organizmo veiklai svarbių elementų bei vitaminų.

„Dėka kombučia sudėtyje esančių arbatų, šio tipo gėrimai yra gausūs antioksidantų bei organizmą teigiamai veikiančių organinių rūgščių. Kombučia taip pat yra vertinama dėl gerųjų bakterijų kiekio, gerinančių žarnyno veiklą“, – sako M. Žemavičius.

Kombučios gamintojas pasakoja, kad šiandien šis gėrimas populiarus tiek kasdieniniam vartojimui, tiek vakarėlių ar švenčių metu.

„Mūsų kuriamos „ACALA“ kombučios pasižymi mažu kaloringumu, nes 100 ml gėrimo turi iki 2 g cukraus. Vidutiniškai jo kituose kombučia gėrimuose būna nuo 4 iki 7 g. Šios kombučia savybės bei išskirtinis skonis gėrimą paverčia mėgstama pusryčių, pietų, vakarienės ar net vakarėlių ir švenčių dalimi. Kartu, tai ir puiki alternatyva vyno ar šampano mėgėjams“, – teigia „ACALA“ kombučios gamintojas.

Ypatingi skoniniai atradimai

M. Žemavičius pasakoja, jog „ACALA“ kombučios gamybos procesas yra gana ilgas, tačiau tik tokiu būdu pavyksta išgauti išraiškingiausius gėrimo skonius.

„Viskas prasideda arbatas verdant tarsi dideliame arbatinuke, kuris ant gyvos ugnies kaičiamas kelias valandas. Vėliau į arbatą dedame gerųjų mielių bei bakterijų kultūrą ir tokiu būdu prasideda pirminė fermentacija. Ji vyksta trijose talpose: stiklainiuose, nerūdijančio plieno talpose ir, jau minėtose, vyno statinėse. Vėliau mūsų kombučia fermentuojama antrą kartą, kaip aukštos kokybės putojantys vynai, 1000 l dydžio specialiose talpose – fermenteriuose, kuriuose gėrimas fermentuojasi iki keleto savaičių.

Būtent šiuo gamybos proceso metu susidaro natūralūs, smulkūs, švelnūs burbuliukai bei daug įvairių kvapų ir skonių. Vėliau gėrimas yra išpilstomas, brandinamas šaltai, kaip daroma su vynais ar šampanais, ir tuomet iš mūsų gamyklos Kaune keliauja į parduotuves, restoranus bei į jūsų namus“, – pasakoja M. Žemavičius.

Gamintojas savo nuolatiniame asortimente siūlo keturis savaip ypatingus „ACALA“ kombučios skonius.

KETURI ACALA KOMBUČIOS SKONIAI / ORGANIZATORIŲ NUOTR.

„Kombučia „Wind Shadow“ (Vėjo šešėlis) – tai lengvas ir subtilus, gėlių aromato gėrimas, puikiai tinkantis kaip aperityvas. Tai 2020 metų Lietuvos metų gaminys, aukso medalio laimėtojas, ir populiariausias mūsų produktas, kuris gaminamas iš ekologiško lietuviško gauromečio. „Amber Garden“ (Gintaro Sodas) – antrasis mūsų produktas, pasižymintis subtiliu lazdynų ir abrikosų kvapu, susiliejančių su kanapų ir sviestinių sausainių skoniu. Šis skonis gaminamas iš ekologiškos kanapių arbatos, auginamos Lietuvoje.

Trečioji mūsų „Purple Moon“ (Purpurinis Mėnulis) kombučia yra alternatyva raudonajam vynui. Jos išskirtinumas gimsta iš mėlynių, juodųjų serbentų, gėlių ir ąžuolo sinergijos, o turtingas ir intensyvus „Royal Damask“ (Karališkasis Damaskas) kombučios skonis atskleidžia juodojo šokolado, kavos, riešutų, džiovintų slyvų ir vyšnių natas. Visa tai sukuria ekologiškas Bulgarijos Damasko rožių vanduo ir labai aukštos kokybės juodoji „Queen“ pu-erh arbata“, – „ACALA“ kombučios skonius pristato M. Žemavičius.

Limituota naujiena – Kauno gimtadienio kombučia

Ypatinga „ACALA“ naujiena – 660-ajam Kauno gimtadieniui, kurį miestas minės gegužės 22 dieną, skirta limituoto leidimo kombučia. Gamintojo teigimu, idėja šiam gėrimui kilo atradus ypatingo skonio arbatą.

„Vienas mūsų klientas „ACALA“ komandą pavaišino keliomis ypatingomis savo kolekcijos arbatomis. Viena jų mus taip sužavėjo, kad įkvėpė panirti į kūrybą. Tai buvo labai aukštos kokybės, istorinė, ekologiška „Earl Grey“ arbata, pagaminta iš Indijos Himalajų regione auginamos „Assam“ juodosios arbatos, prancūziškų rugiagėlių žiedų bei itališkos bergamotės apelsinų. Iš šios arbatos pagaminome vieną fermenterį kombučios, kurios rezultatas – tiesiog stulbinantis!“, – sako M. Žemavičius.

ACALA KOMBUČIA KAUNUI / ORGANIZATORIŲ NUOTR.

Gamintojo teigimu, išgautas aukščiausios kokybės produktas sukėlė dilemą – kaip tinkamai jį pristatyti?

„Kadangi galutinis produktas visiems labai patiko, nusprendėme, kad turime jį išleisti ypatingai progai. Gėrimą brandinome daugiau nei pusę metų, kad sulauktume būtent tokios dienos – „ACALA“ kombučios gimtojo miesto 660-ojo gimtadienio. Atsižvelgiant į Kauno miesto pirmojo paminėjimo datą, gėrimą pavadinome „1361“. Na, o ir pačios kombučios bei buteliuko etiketės spalva primena Kauno pilies mūrus“, – pasakoja gamintojas.

M. Žemavičius teigia, jog dėl labai ilgo gamybos proceso bei rinkoje itin aukštos šiai kombučiai naudotos arbatos kainos, tikėtina, jog „1361“ gėrimas liks limituoto leidimo ir ateityje nežino, ar bus gaminamas.

„ACALA“ kombučia – kelių metų kūrybos procesas

Po kelerių metų, praleistų kuriant receptus, prekės ženklą bei dizaino sprendimus, „ACALA“ kombučia gaminti pradėta 2020 metų pabaigoje, Kaune.

Šiandien įsigyti ir išbandyti visus „ACALA“ kombučios skonius galima internetinėje gamintojo parduotuvėje arba vienoje iš gamintojo partnerių parduotuvių, kurių sąrašą galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA