Pirmieji „The Roop“ komentarai ir burtų traukimas: grupė pasirodys antroje „Eurovizijos“ finalo dalyje  | Kas vyksta Kaune

Pirmieji „The Roop“ komentarai ir burtų traukimas: grupė pasirodys antroje „Eurovizijos“ finalo dalyje 

delfi.lt 2021/05/19 08:25
DELFI / D. Pipo nuotr.

Antradienio vakarą nugriaudėjęs pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis Lietuvai buvo sėkmingas. Geltonoji pozityvumo banga ir energingoji daina „Discoteque“ užkariavo Europos širdis. Kelialapį į finalą taip pat iškovojo dar 9 šalys.

Antrame pagal dydį Nyderlandų mieste vykstantis dainų konkursas praėjusiais metais buvo atšauktas dėl pandemijos. Laimei, šiemet „Eurovizija“ ir vėl džiugina tiek dalyvius, tiek jų pasirodymų nekantriai laukiančius gerbėjus.

Pirmajame pusfinalyje iš viso pasirodė 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina ir Malta.

Vakaro gale, susumavus visus balsus, paaiškėjo didžioji pusfinalio intriga – 10 šalių, patekusių į finalą. Tai: Norvegija, Izraelis, Rusija, Azerbaidžanas, Malta, Lietuva, Kipras, Švedija, Belgija, Ukraina.

Iškart po pirmojo pusfinalio, leidus šiek tiek atsikvėpti, šalys-finalininkės rinkosi į spaudos konferenciją, kurios metu atlikėjai atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Dėl saugumo reikalavimų, į salę buvo įleidžiami tik po vieną šalies atstovų komandą. Taip pat, taupant laiką, žurnalistai galėjo užduoti vos tris klausimus. Kaip jaučiasi šiuo metu populiariausia Lietuvos grupė?

„Mes jaučiamės labai laimingi ir labai patogiai. Ir šiek tiek mieguisti, – šyptelėjo grupės vokalistas. – Beje, matau, kad truputėlį miego nori ir čia susirinkusieji. Bet tai normalu – mes žmonės.“

Konferencijoje taip pat teirautasi, ar Lietuvos atstovai jau galvoja apie savo finalinį pasirodymą?

„Taip, mes galvojame apie tai, bet pirmiausiai – miegas. Taip, mes esame pasiruošę finalui, nes mes žinome, ko jame norime pasiekti. Esame ekstremaliai laimingi būdami finale. Manau, visi žmonės Lietuvoje taip pat dėl to yra labai patenkinti, nes Lietuva turėjo šansą laimėti praėjusiais metais. Tokia tiesa. Tačiau konkursas buvo atšauktas, taigi Lietuva nekantriai laukė šių metų. Nežinau, kokia bus pabaiga, bet lietuviai jau dabar yra labai laimingi. Pamatysime. Gyvenimas yra nenuspėjamas“, – konferencijoje kalbėjo Vaidotas Valiukevičius.

Po metų pertraukos įvykęs dainų konkursas turėjo ne tik begalę žiūrovų prie televizijos ekranų, bet ir gyvą publiką – 3,5 tūkst. žiūrovų arenoje. Ar jų palaikymą buvo galima pajusti scenoje?

„O, taip! Absoliučiai, – tikino grupė. – Tai buvo jaudinanti patirtis. Iš pradžių, kai mes savo pasirodymus atlikdavome repeticijose, žiūrovų nebuvo, arena buvo tuščia. Ir kai mes atėjome į šou, kuriame buvo publika, buvo galima ją pajusti. Mes tą tikrai jutome. Visi linksminosi, šūkavo“.

„Iš pradžių maniau, kad publikos garsai buvo iš anksto įrašyti, tiesiog, jog kažkas spustelėjo mygtuką ir viskas, tačiau vėliau supratau, kas vyksta“, – savo kolegoms pritarė V. Valiukevičius.

Bene labiausiai intriguojanti konferencijos dalis buvo burtų traukimas, kurio metu dainų konkurso dalyviai sužinojo, kurioje finalo pusėje – pirmoje ar antroje – jiems lemta pasirodyti. Likimas Lietuvai lėmė pasirodyti antroje šeštadienio šou pusėje.

Finale savo vietą be jau žinomo dešimtuko užtikrintai taip pat turi ir dar kelios šalys: Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA