Įvertinkite: „The Roop“ atidarė Eurovizijos dainų konkursą | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: „The Roop“ atidarė Eurovizijos dainų konkursą

delfi.lt 2021/05/18 22:23

Po metų pertraukos „Eurovizija“ grįžta! Ir grįžta su nauja jėga. Antradienį Nyderlanduose oficialiai prasidėjo jau 65-asis dainų konkursas. Šį vakarą Roterdamo „Ahoy“ arenoje išvysime pirmojo pusfinalio šou ir jame pasirodysiančių šalių atstovus bei jų dainas. Garbė atidaryti šių metų renginį, prie televizijos ekranų pritraukiantį milijonus žiūrovų, atiteko Lietuvos atstovams „The Roop“ ir jų dainai „Discoteque“.

Antrame pagal dydį Nyderlandų mieste vykstantis dainų konkursas praėjusiais metais buvo atšauktas dėl pandemijos. Laimei, šiemet „Eurovizija“ ir vėl džiugina tiek dalyvius, tiek jų pasirodymų nekantriai laukiančius gerbėjus.

Visgi dėl COVID-19 saugumo reikalavimų, renginys šiemet kitoks. Vietoj dešimčių tūkstančių žiūrovų areną užpildys tik 20 proc. joje esančių sėdimų vietų. Dar prieš prasidedant šou buvo skelbiama, kad arenoje renginį galės stebėti tik iki 3 500 žiūrovų, kurie turės paisyti griežtų taisyklių, pavyzdžiui, turėti ne vėliau kaip prieš 24 val. atlikto koronaviruso testo neigiamą rezultatą, į areną atvykti tik nurodytu laiku, dėvėti apsauginę veido kaukę ir kt.

Nepaisant to, dar 1956 metais Šveicarijoje pradėta rengti „Eurovizija“ kasmet prie televizijos ekranų ir interneto transliacijų pritraukia daugybę žiūrovų iš viso pasaulio. Kalbama, kad šaliai didžiausias ne sporto renginys pasaulyje įprastai būna naudingas ekonomiškai, nes turistai čia atvykdami išleidžia nemažai pinigų, tačiau iki akimirkos, kai visi gali pamatyti įspūdingą reginį, organizatoriams tenka pakloti milijonus.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet „Eurovizija“ turi savąjį šūkį. Šįkart dainų konkursas kviečia atsiverti – angl. „Open Up“. Organizatoriai tikino šiuo šūkiu norėję paskatinti žiūrovus bei dalyvius būti atviriems ne tik muzikai ar vienas kitam, bet ir bet kurioje gyvenimiškoje situacijoje.

Šių metų „Eurovizijos“ renginius – du pusfinalius ir finalą – patikėta vesti keturioms Nyderlandų įžymybėms: „YouTube“ žvaigždei Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials), laidų vedėjai Chantal Janzen ir atlikėjams Janui Smitui bei Edsilia Rombley.

„Mes šios akimirkos ilgai laukėme ir po sunkiai įsivaizduojamų metų pertraukos mes grįžtame. Ir šis jausmas yra nuostabus!“ – tikino šou vedėjai.

Pirmajame pusfinalyje iš viso pasirodo 16 šalių: Lietuva, Slovėnija, Rusija, Švedija, Australija, Šiaurės Makedonija, Airija, Kipras, Norvegija, Kroatija, Belgija, Izraelis, Rumunija, Azerbaidžanas, Ukraina ir Malta. Antradienio vakarą kelialapį į finalą iš viso pelnys 10 šalių.

Balsavimas dainų konkurse vyksta jau įprasta tvarka – nugalėtojus rinks ir žiūrovai, ir specialiai kiekvienoje valstybėje atrinkta komisija, kurią sudaro penki muzikos verslo atstovai. Balsuoti pirmojo pusfinalio metu gali ne tik jame dalyvaujančios šalys, bet ir Nyderlandai, Vokietija ir Italija. Su šių valstybių atstovų trejetuku bus galima artimiau susipažinti paskelbus balsavimo pabaigą.

Vakaro gale, susumavus visus balsus, paaiškės didžioji pusfinalio intriga – kas tos 10 šalių, pateksiančių į finalą. Jame savo vietą jau užtikrintai turi kelios šalys: Italija, Nyderlandai, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Šių metų naujovė – interaktyvūs plojimai. Oficialioje „Eurovizijos“ programėlėje rasite funkciją „start cheering“, su kuria bus galima išreikšti ovacijas – kuo daugiau žmonių spustelės „plojimus“, tuo garsesnius aplodismentus dalyviai išgirs baigę savo pasirodymą.

Transliacija prasidėjo nuo 2019 metų nugalėtojo Duncano Laurence’o pasirodymo su daina „Fell Something“. Netrukus atėjo eilė Lietuvai.

Lietuva – grupė „The Roop“, daina „Discoteque“

Šiemet grupė „The Roop“ su kūriniu „Discoteque“ atidarė dainų konkursą ir iš dalyvių sąrašo į sceną žengė pirmieji. Laimei, mūsiškiams pavyko apsisaugoti nuo siaučiančio viruso ir antradienio vakarą iš tiesų fiziškai pasirodyti prieš milijoninę auditoriją. Kai kuriems dalyviams tokia sėkmė nenusišypsojo ir jų pasirodymai rodomi jau iš anksto nufilmuotame įraše.

„The Roop“ pasakojo, kad savo pasirodyme didžiausią dėmesį jie norėjo skirti kamerų darbui, LED ekranams. Be techninių galimybių žiūrovai taip pat išvydo ir kiek patobulintus judesius scenoje.

„Kažkokių fejerverkų mums nereikia. Mūsų pasirodymas yra stilingas ir konceptualus, nereikia jo apibarstyti blizgučiais ar rožių žiedlapiais“, – dar prieš pasirodymą Delfi tikino grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius.

Scenoje užburiančia energija džiugino ne tik grupės nariai, bet ir jų šokėjai. Visi jie vilkėjo jau puikiai atpažįstamus geltonos spalvos kostiumus. Fone dominavo juoda ir purpurinė spalvos. LED ekranuose trumpam pasirodė ir disco kamuolys, o grindys „nusidažė“ šachmatų lentos motyvais.

Viena iš naujovių „Discoteque“ pasirodyme – kiek pakitęs V. Valiukevičiaus judesys scenoje. Vienu metu grupės lyderis tarsi paėmė vaizdo kamerą į savo rankas, o judant vaizdui fone buvo matyti ir pašėlusiai šokantys šokėjai. Toks trumpas epizodas pasirodymui suteikė telefonu filmuotos namų diskotekos įspūdį.

Lietuviams scenoje iš tiesų pavyko užkurti diskoteką!

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA