Žemuosiuose Šančiuose atvers Nemuno pakrantę miestiečiams | Kas vyksta Kaune

Žemuosiuose Šančiuose atvers Nemuno pakrantę miestiečiams

Organizatorių nuotr.

Konversijos projektą pradedantys „Kauno baldai“ ne tik nuo senų pastatų išvalys įmonės teritoriją, bet ir suteiks galimybę kauniečiams atrasti naują teritoriją palei Nemuną. Suderinus su aplinkosaugos institucijomis bei savivaldybe planuojama išvalyti neįžengiamais brūzgynais tapusią pakrantę, kad miestiečiai galėtų mėgautis gamtos prieglobsčiu pakrantės juostoje tarp „Kauno baldų” teritorijos ir upės.

„Investuodami į modernią, aplinkai draugišką naują gamyklą siekiame, kad teigiamus pokyčius pajustų ir miestiečiai. Todėl nusprendėme imtis iniciatyvos ir atverti neįžengiamais šabakštynais pavirtusią Nemuno pakrantę kauniečiams bei suteikti jiems galimybę mėgautis natūralios gamtos teikiamais privalumais. Mūsų tikslas – juvelyriškai jautriai išvalyti šią teritoriją nuo beverčių krūmynų ir išsaugoti kiekvieną sveiką medį. O visa tai atlikti su griežta profesionalų priežiūra“, – sako „Kauno baldų“ konversijos projekto vadovas Nerijus Baranauskas.

Anot jo, tvarkyti numatoma teritorija nėra įtraukta į saugotinų sąrašą, o visi planai derinami su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūra, Kauno miesto savivaldybe. Visi planuojami darbai būtų atliekami vėlyvą rudenį arba ankstyvą pavasarį, kad būtų kuo mažiau trikdoma čia įsikūrusi gyvūnija.

Pasak N. Baranausko, naujoji „Kauno baldų“ gamykla bus draugiška aplinkai. Nebus statoma nauja katilinė, nes nutiesus šilumos trasas įmonei šilumos energiją tieks „Kauno energija“. Išvalius teritoriją nuo senų statinių, naujajame pastate bus naudojamos aplinką tausojančios technologijos, vartojama tik žalioji elektra iš atsinaujinančių išteklių. Po statybų įmonės teritorija bus apželdinama.

„Kaunas ir kauniečiai turi išskirtinę galimybę savo mieste mėgautis Nemuno kaimynyste. Branginame šią gamtos dovaną, todėl atverdami upės pakrantes miestiečiams turime elgtis itin atsakingai ir atsargiai, kad išsaugotume čia gyvuojančią ekosistemą“, – sako N. Baranauskas.

Planuojama, kad naujoji „Kauno baldų“ gamykla iškils ir pilnu pajėgumu veikti pradės 2023 metais. Investicijos į ją sieks beveik 20 mln. eurų. „Kauno baldai“ į Skandinaviją, Beniliukso šalis ir Vokietiją eksportuoja 100 proc. produkcijos. Įmonėje dirba 400 darbuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA