„Biomapas” plečiasi Kaune – keliasi į BLC verslo centrą | Kas vyksta Kaune

„Biomapas” plečiasi Kaune – keliasi į BLC verslo centrą

„Biomapas” keliasi į BLC verslo centrą / Organizatorių nuotr.

Šalia SBA Grupės atnaujintos Vienybės aikštės esančiame BLC verslo centre, 1035 kv. m. ploto erdvėse, įsikurs įmonė „Biomapas“, teikianti inovatyvius sprendimus gyvybės mokslų sektoriuje. Kompanija tampa viena paskutiniųjų įmonių, įsikursiančių „SBA Urban“ plėtojamame verslo centre – BLC užpildytas jau daugiau nei 90 proc.

Dėmesys patogumui ir prestižinei vietai

„Pastaraisiais metais modernūs verslai ypatingą dėmesį skiria savo naujų namų – biuro paieškoms. Pastebėjome, kad išskirtinai svarbi tampa vieta. Verslas, visų pirma, ieško patogaus susisiekimo automobiliu, dviračiu, pėsčiomis tiek klientams, tiek ir darbuotojams. Vadovai savo komandoms ieško ne tik vietos dirbti, bet nori suteikti galimybių mėgautis buvimu darbe.

Čia svarbus vaidmuo atitenka didelei restoranų ir kavinių koncentracijai aplink biurą maloniems pietums bei galimybės sportuoti, aktyviai leisti laiką po darbų. Būtent šiuos privalumus ir siūlome savo partneriams bei klientams BLC verslo centre“, – sako „SBA Urban“ komercijos vadovas Giedrius Muliuolis.

Ieškodami erdvių naujajam biurui, „Biomapas“ taip pat daug dėmesio skyrė vietai ir patogumui. 100 darbuotojų komanda daugiau nei 1000 kv. m. erdvėse įsikurs jau rudenį.

„Matydami sparčią įmonės plėtrą, sprendimą persikelti į naujas patalpas priėmėme siekdami užtikrinti patrauklias sąlygas sėkmingai augančiai komandai ir sukurti mūsų įvaizdį atitinkančias šiuolaikiškas bei besikeičiantiems poreikiams pritaikytas erdves. Atnaujintoje Vienybės aikštėje įsikūręs BLC centras yra apsuptas daugybės pažangių verslų, sukuriančių atmosferą inovacijų ir naujų iniciatyvų vystymui, tad esame tikri, kad naujos erdvės užtikrins ir tolimesnes plėtros galimybes“, – sako „Biomapas“ generalinis direktorius Audrius Sveikata.

Lionginas Šepetys ir Audrius Sveikata / Organizatorių nuotr.

Muliuolis antrina, kad partnerystė su gyvybės mokslų industrijos sektoriuje veikiančiomis kompanijomis, tokiomis kaip „Biomapas“, „SBA Urban“ padeda suprasti industrijos poreikius, kokių priemonių imtis ir keisti, kad būtų efektyviai palaikoma jų ekosistema. Tai ypatingai svarbu tampa ruošiantis Rygoje planuojamo aukštųjų technologijų miestelio plėtojimui.

„Šiame projekte vystysime išskirtinę ir naują koncepciją, kur miestelis jungs vienos ar kelių giminingų mokslo šakų bei aukštųjų technologijų verslo bendruomenes, kurių nariai čia ne tik keistųsi idėjomis, bet ir kurtų ateities projektus. Plėtrai palanki ekosistema svarbi ir mūsų naujiesiems partneriams BLC verslo centre, todėl darbas kartu šiuo atveju taps naudingas abipusiai“, –  teigia G. Muliuolis.

Nauji poreikiai biurų nuomos rinkoje

G. Muliuolio teigimu, šiuo metu biurų nuomos rinkoje galima stebėti gana sparčiai besikeičiančius klientų prioritetus. Visų pirma, pandemija dar labiau išryškino nuomininkų poreikį lankstesnėms sutartims. Taip pat svarbu tampa ir užtikrinti galimybes plėtrai.

„Ypač technologijų srities įmonės į plėtros etapą gali įžengti sparčiai ir staiga, todėl ieškant biuro ir partnerių nuomai, svarbiu akcentu tampa potencialas erdves plėsti tame pačiame verslo centre. Galiausiai, įprasta praktika tampa ieškoti tokio biuro, kuriame nuolat dirbtų ne daugiau kaip 80 proc. darbuotojų. Tokį poreikį suformavo tiek pandemija, tiek ir įprastinė darbuotojų kaita per atostogas, papildomus laisvadienius tėvams, nuotolinis darbas“, – sako G. Muliuolis.

BLC verslo centras / Organizatorių nuotr.

BLC verslo centro užimtumas siekia daugiau nei 90 proc. ir beveik visuose 19 tūkst. kv. m. jau įsikuria verslai. Čia biurus nuomojasi informacinių technologijų bendrovių klasteris – „Blaster“, „Ernst & Young Baltic“, „Tele2” ir kiti, vasarą įsikurs „Citadele” banko klientų aptarnavimo skyrius. Šiais metais BLC 2 verslo centras tapo pirmuoju Baltijos šalyse, kuriam yra skirtas aukščiausias – trijų žvaigždučių – „Fitwell” darbuotojų gerovės pastato sertifikatas, patvirtinantis, kad biuro aplinka yra orientuota į geresnę darbuotojų fizinę ir emocinę savijautą.

BLC verslo centrą Kaune, šalia SBA atnaujintos Vienybės aikštės, plėtoja bendrovė „SBA Urban” Vilniuje valdanti verslo slėnį „Green Hall“. SBA investicijos į BLC 2 ir Vienybės aikštę siekia apie 40 mln. eurų. „SBA Urban” išvystė „Capitalica Asset Management“ priklausantį verslo centrą „Kauno dokas“. Taip pat industrinius pastatus – logistikos centrą „Innovo logistika“ ir baldų ruošinių gamyklą „Laminn“ SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos, vėliau šiuos pastatus pardavė Estijos fondui „Eften“.

Apie Biomapas”

„Biomapas“ yra tarptautinė įmonė, jau virš 20 metų teikianti sumanius sprendimus biofarmacijos, medicinos priemonių ir technologijų industrijai. „Biomapas“ siūlo inovatyvius sprendimus klinikinių tyrimų, vaistų registravimo ir saugumo srityse, taip užtikrinant efektyvų vaistų ir medicinos priemonių saugumo ir veiksmingumo įvertinimą, šių produktų registracijos atitikimą vietiniams ir tarptautiniams reikalavimams bei tinkamų farmakologinių budrumo sistemų sukūrimą ir palaikymą.

Komandą šiuo metu sudaro daugiau nei 300 savo srities profesionalų. Įmonė turi 8 padalinius Lietuvoje, Lenkijoje, Švedijoje, Šveicarijoje, Rusijoje, Gruzijoje, Ukrainoje ir Kazachstane, teikia paslaugas daugiau nei 60 valstybių ir toliau plečia savo veiklą globaliu mastu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA