Kauno greitosios medicinos stoties vadovas: užuojautos dar neprašau, bet susiduriame su didžiuliais iššūkiais | Kas vyksta Kaune

Kauno greitosios medicinos stoties vadovas: užuojautos dar neprašau, bet susiduriame su didžiuliais iššūkiais

BNS 2021/05/17 14:45
Asociatyvi / R. Dačkaus nuotr.

Nuo pirmadienio COVID-19 skiepams gyventojus pradėjusi registruoti Karštoji koronaviruso linija patiria milžiniškas apkrovas, norintiems registruotis 1808 telefonu tenka palaukti ir pusvalandį.

Kaip BNS teigė Kauno greitosios medicinos stoties, koordinuojančios Karštosios linijos darbą, vadovas Nerijus Mikelionis, net ir padvigubinus darbuotojų skaičių, aptarnaujama tik nedidelė dalis skambinančiųjų.

„Startavome nuo 8 valandos, skambučių srautai yra pakankamai dideli, visų tikrai negalime aptarnauti – ką ir sakėme visą laiką, kad skambinančiųjų visų iš karto tikrai negalėsime priimti. Sekundinis apkrovimas yra nuo 250 iki 400 skambučių, taip, per sekundę. Turime tam beveik 70 darbo vietų, tai pagal galimybes žmonės atsiliepinėja, mes registruojame“, – kalbėjo N. Mikelionis.

Jis tikėjosi, kad didesnė dalis besiregistruojančiųjų naudosis nuo pirmadienio taip pat startavusia internetine registracijos sistema, tačiau šiai veikiant su trikdžiais, skambučių sulaukta daugiau, nei tikėtasi.

„Prisiskambinę į liniją, žmonės girdi informaciją, kiek laiko jiems reikia palaukti. Tas laikas įvairus – nuo 15 minučių netgi iki pusvalandžio, kiek tenka palaukti žmogui. Kol kas užuojautos mūsų komandai neprašau, bet supraskite – mes tikrai susiduriame su didžiuliais iššūkiais ir apkrovomis“, – pridūrė jis.

Pasak N. Mikelionio, nuo pirmadienio pamainomis iš viso su registracija COVID-19 vakcinacijai Karštojoje linijoje pamainomis dirba 120 naujų darbuotojų, šią savaitę planuojama priimti dar 120 darbuotojų, kuriuos deleguos savivaldybės, jie pradės dirbti nuo kitos savaitės nuotoliniu būdu.

Iš viso planuojama, jog COVID-19 registraciją vykdys 360 etatinių darbuotojų, dirbsiančių pamainomis, dalis jų dirba nuotoliniu būdu. Karštoji linija taip pat jau įsigijo ir privačias skambučių centrų paslaugas, jie pradės darbą nuo antradienio.

„Jie padės mums atsiliepinėti ir suvaldyti skambinančiųjų srautą. Be abejo, tai irgi bus fiziniai žmonės“, – tvirtino N. Mikelionis.

Karštoji linija į savivaldybės paskirtas skiepijimą nuo COVID-19 ligos organizuojančias įstaigas telefonu registruoja prioritetinėms grupėms priklausančius gyventojus, gyventojai gali registruoti ir kitą asmenį.

Pirmadienį startavusi visuotinė elektroninė COVID-19 registracijos sistema ėmė strigti, prie jos sunku prisijungti. Sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta BNS sakė, kad tiekėjas stebi sistemą ir „imasi veiksmų“, anksčiau ji teigė, jog esant rimtesnėms problemoms numatyta alternatyva registracijai per išankstinę pacientų registracijos sistemą.

Šalyje šią savaitę visuotinai bus skiepijami vyresni nei 45 metų asmenys. Kai kuriose savivaldybėse šios amžiaus grupės gyventojai pradėti skiepyti jau anksčiau. Masinė visų norinčiųjų 16-os ir vyresnių gyventojų vakcinacija prasidės nuo gegužės 31-osios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA