Nemune – išskirtinis krovinys: į Kauną atplukdytas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius | Kas vyksta Kaune

Nemune – išskirtinis krovinys: į Kauną atplukdytas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius

Iškraunamas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius / R. Tenio nuotr.

Kauno Marvelės krovinių prieplauką pirmadienio rytą pasiekė gegužės 13-ąją į Klaipėdos uostą atgabentas galingiausias Baltijos šalyse autotransformatorius, kuris užtikrins sinchroninį darbą su Lenkija.

Į Klaipėdos uostą atgabentas autotransformatorius gegužės 13 d. buvo pakrautas į Vidaus vandens kelių direkcijos valdomą baržą Klaipėdos konteinerių terminale. Barža autotransformatorių Kuršių mariomis ir Nemunu iki Kauno Marvelės krovininės prieplaukos plukdė tris paras.

Pirmadienio rytą Kauną pasiekęs 164 tonas sveriantis įrenginys perkeltas ant 39 m ilgio vilkiko ir specialios platformos sąstato, kuris, padedamas dar vieno vilkiko, nugabens krovinį į Alytaus rajone esančią „LitPol Link“ keitiklių stotį. Vežant autotransformatorių bus stabdomas eismas, todėl jo kelionė iš Kauno į Alytų vyks nakties metu, informuoja Vidaus vandens kelių direkcija.

Autotransformatorius, skirtas Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol Link“ išplėtimui. Pasak Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ „LitPol Link“ jungtis su Lenkija yra vartai į Vakarų Europą, o šis autotransformatorius – raktas į juos”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA