Po kalinių pabėgimo nuo pareigų nušalinama Pravieniškių pataisos namų vadovybė | Kas vyksta Kaune

Po kalinių pabėgimo nuo pareigų nušalinama Pravieniškių pataisos namų vadovybė

Kas vyksta Kaune, BNS 2021/05/14 16:44
DELFI nuotr.

Reaguojant į situaciją Pravieniškių pataisos namų – atvirojoje kolonijoje Kalėjimų departamento direktoriaus Virginijaus Kulikausko sprendimu, laikinai nuo pareigų nušalinamas Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas.

Taip pat nuo pareigų laikinai nušalinami Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos l.e.p. direktoriaus pavaduotojas Sigitas Sadonis ir Trečiojo sektoriaus Saugumo valdymo skyriaus viršininkas Linas Nanartavičius, rašoma Kalėjimų departamento pranešime žiniasklaidai.

Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos vadovu laikinai paskirtas Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Gintautas Šarauskas.

Iš Pravieniškių pataisos namų pabėgus grotas išlaužusiems ir tvorą perlipusiems dviem nuteistiesiems – Egidijui Žilinskui, gimusiam 1996 m., ir Rolandui Kazakevičiui, gimusiam 1974 m., pradėtas ikiteisminis tyrimas ir tarnybinis patikrinimas.

Nuteistųjų vis dar ieškoma

Naktį iš Pravieniškių pataisos namų pabėgusių nuteistųjų vis dar ieškoma, tai daro „pakankamai didelės policijos pareigūnų pajėgos“, patvirtino policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Kiek žinau, informacijos apie tai, kad situacija pasikeitusi, negavau, tai panašu, kad paieška vykdoma, kartu su Kalėjimo departamento pareigūnais policija vykdo aktyvią paiešką“, – per trumpąją spaudos konferenciją penktadienį sakė R. Požėla.

„Daug, tikrai daug (pareigūnų), pasitelkti Kauno apskrities pareigūnai, Kriminalinės policijos pareigūnai, ieško tikrai pakankamai didelės policijos pareigūnų pajėgos“, – teigė policijos vadovas.

Klausiamas, ar pabėgę nuteistieji kelia grėsmę visuomenei, R. Požėlas atsakė, kad „jie nuteisti už kriminalinius nusikaltimus, yra pasišalinę savavališkai iš įkalinimo vietų, tai natūralu, kad tam tikras grėsmes matome“.

Inicijuoja neplaninį auditą

Tuo metu Teisingumo ministerija pranešė ir inicijuojanti neplaninį Pravieniškių pataisos namų auditą biudžeto ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo. Auditas taip pat turėtų apimti ir patikrinimus dėl tinkamų pareigūnų veiksmų, pasiruošimo ir infrastruktūros.

„Pastarosios paros įvykių aplinkybės atvėrė ir rimtas tiek valstybės biudžeto, tiek ir kitų finansinių mechanizmų lėšų panaudojimo rizikas, kai įkalinimo įstaigos statinys ir saugos sistema tampa įveikiamu barjeru pavojingiems asmenims. Teisingumo ministerija inicijuoja neplaninio audito atlikimą, siekiant įvertinti šios problemos faktines aplinkybes, sistemiškumą ir būtinas priemones, užtikrinsiančias tinkamą tokių rizikų suvaldymą ateityje“, – pranešime cituojamas teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA