Nuo T. Walkupo nukentėjusiam Pasvalio krepšininkui – prastos žinios ligoninėje | Kas vyksta Kaune

Nuo T. Walkupo nukentėjusiam Pasvalio krepšininkui – prastos žinios ligoninėje

delfi.lt / Mindaugas Augustis 2021/05/13 19:11
DELFI nuotr.

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ įžaidėjas Branko Mirkovičius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ paaukojo dantį. Aiškėja, kad nuosavo danties krepšininkui išsaugoti nepavyks – prireiks implanto.

Skaudžią traumą 38-erių veteranas iš Serbijos, turintis ir Bulgarijos pilietybę, patyrė trečiame dvikovos kėlinyje. Braudamasis pro užtvarą „Žalgirio“ gynėjas Thomas Walkupas ranka kliudė B. Mirkovičiaus veidą – serbas krito ant parketo ir kurį laiką gulėjo vaitodamas iš skausmo.

Sukruvintu veidu „Pieno žvaigždžių“ legionierius vėliau buvo palydėtas iš „Žalgirio“ arenos ir nuvežtas į ligoninę. T. Walkupui skirta nesportinė pražanga.

„Blogai baigėsi – trūko šaknis, nuskilo pusė danties. Šiandien jis dar važiuos į ligoninę Šiauliuose, bet panašu, kad išsaugoti danties nebepavyks“, – ketvirtadienį DELFI sakė pasvaliečių klubo direktorius Arūnas Burkevičius.

Jis kol kas nežino, ar Gedimino Petrausko treniruojama komanda sulauks B. Mirkovičiaus pagalbos antrame serijos mače šeštadienį. „Rungtynių dieną žiūrėsime, kaip jis jausis“, – pečiais traukė klubo vadovas.

Pirmąjį susitikimą „Žalgiris“ laimėjo 81:74. B. Mirkovičius iki traumos spėjo sužaisti 19 min., per kurias surinko 2 taškus ir atkovojo 2 kamuolius.

B. Mirkovičiaus trauma – nuo 1:16:20

Šiame LKL sezone atakų organizatorius buvo antras pagal naudingumą „Pieno žvaigždžių“ žaidėjas (vid. 12,8 balo). Vidutiniškai per rungtynes jis rinkdavo po 11 taškų ir atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo (septinta vieta LKL). Tritaškius legionierius metė 47 proc. tikslumu ir pagal šį rodiklį taip pat buvo septintas lygoje.

LKL ketvirtfinalyje „Pieno žvaigždėms“ negali padėti ir nugaros skausmų kamuojamas vidurio puolėjas iš JAV Danielis Amigo. Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės Pasvalyje vyks šeštadienį, prireikus lemiamo mačo jis gegužės 17 d. būtų sužaistas Kaune.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA