Pandemijos pagreitis lėtėja: imunitetą turi mažiausiai 35 proc gyventojų | Kas vyksta Kaune

Pandemijos pagreitis lėtėja: imunitetą turi mažiausiai 35 proc gyventojų

BNS 2021/05/12 14:05
Asociatyvi /R. Tenio nuotr.

Nors Lietuvoje dėl koronaviruso testuojama rekordiškai daug žmonių, pandemijos pagreitis lėtėja, trečiadienį skelbia Vyriausybė, remdamasi paskutinės savaitės duomenimis.

Per praeitą savaitę nuo COVID-19 Lietuvoje ištirta 150 tūkst. asmenų – šios testavimo apimtys, pasak Vyriausybės, yra rekordinės, per dieną vidutiniškai ištestuojama virš 22 tūkst. asmenų.

Nors ir atliekama itin daug tyrimų, daugiau atvejų dėl to nenustatoma: atvejų skaičiaus augimas yra sustojęs ir pandemijos pagreitis pirmą kartą po dviejų mėnesių pertraukos tapo neigiamas.

Lietuvoje imunitetą nuo COVID-19, tikėtina, turi mažiausiai 35 proc gyventojų: tiek jų šiuo metu yra paskiepyti bent viena doze arba turėję COVID-19 diagnozę per pastarąjį pusmetį.

Hospitalizacijos didėjimas Lietuvoje sustojo visuose regionuose, išskyrus Šiaulių-Telšių COVID-19 klasterį. Šiame regione gausėja naujų atvejų ir didėja ligoninių užimtumas.

Atvejų skaičius taip pat auga ir Kauno-Marijampolės regione, tačiau ligoninių užimtumas kol kas išlieka stabilus.

„Situacija ligoninėse išlieka įtempta, bet Vilniaus ir Kauno regionuose augimas sustojo“, – rašoma apžvalgoje.

Visoje Lietuvoje ir toliau dominuoja britiškoji viruso atmaina ir jos variacijos, prieš kurias veiksmingos vakcinos, bet po truputį plinta ir afrikietiškoji.

Didžioji dalis skiepų dalis per paskutines septynias dienas buvo sunaudota antrajai dozei, pirmąją gavo apie 83 tūkst. asmenų. Didžiąją dalį pirma doze paskiepytų asmenų sudarė 45–54 ir 55–64 m. amžiaus grupių asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA