Šilumos pliūpsnis kauniečius privertė nusimesti drabužius ir nerti į Lampėdžio bangas | Kas vyksta Kaune

Šilumos pliūpsnis kauniečius privertė nusimesti drabužius ir nerti į Lampėdžio bangas

R. Tenio nuotr.

Vasariška šiluma lepinantis oras kauniečius pakvietė įvairioms pramogoms. Ilgai pavasariškos nuotaikos nejautę miestiečiai pagaliau išvėdino giliai spintose nugrūstus marškinėlius, damos pademonstravo ryškiaspalves sukneles, o patys drąsiausi užsivilko ir maudymosi kostiumėlius.

Darganotame pavasaryje ilgai gyvenę kauniečiai pastarosiomis dienomis mėgaujasi neįprasta šiluma, termometru stulpeliai jau trečią dieną kyla aukščiau 20 laipsnių. Saulės spindulius miestiečiai gaudo ne tik lauko kavinėse, viešose miesto erdvėse ar parkuose, dalis drąsuolių jau spėjo atidaryti ir maudynių sezoną.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos gegužės 12 dienos 13 val. duomenimis, Lampėdžio ežero temperatūra siekia 15 laipsnių šilumos. Visgi karštiems kauniečiams tokia temperatūra pakankama, kaip matyti „Kas vyksta Kaune” fotografo Roko Tenio įamžintuose kadruose – nuo saulės vonių įkaitę miestiečiai noriai pliuškenasi ir vandenyje.

Visgi pasakiškas pavasaris, panašu, nesitęs. Šiandien – paskutinė diena pasimėgauti šiluma, remiantis sinoptikų prognozėmis, jau rytoj iš pietryčių į Lietuvą atkeliaus ciklonas, bus apie 10 laipsnių šalčiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA