Plinta naujas sukčiavimo būdas: prisidengę „Lidl” vardu vilioja asmens duomenis, gali pasisavinti ir pinigus | Kas vyksta Kaune

Plinta naujas sukčiavimo būdas: prisidengę „Lidl” vardu vilioja asmens duomenis, gali pasisavinti ir pinigus

R. Tenio nuotr. "Kas vyksta Kaune" montažas

Lietuvos policija įspėja – plinta naujas sukčiavimo būdas. Prisidengus įmonės vardu bandoma išvilioti asmens duomenis, vėliau gali būti pasisavinti ir pinigai.

„UAB „Lidl Lietuva” vardu kuriamos naujos, netikros paskyros socialiniame tinkle „Facebook”. Organizuojami „žaidimai”, kuriuose neva galima laimėti piniginius prizus (1000-5000 Eur)”, – praneša Lietuvos policija.

Pareigūnų duomenimis, kiekvienas asmuo, pakomentavęs žaidimą, gauna asmeninę žinutę apie lydėjusią sėkmę ir laimėjimą, o norėdamas atsiimti laimėjimą, turi užregistruoti savo duomenis paspaudęs nuorodą bei žaidimu pasidalinti kitose „Facebook” grupėse.

Sukčių teigimu, laimėjimas bus pervestas į debeto ar kredito kortelę. Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vėliau galimai prašoma nurodyti ir banko kortelės numerį.

Policija ragina visuomet tikrinti informaciją apie vykstančius žaidimus oficialiuose informacijos kanaluose – „Lidl Lietuva” interneto svetainėje bei socialinių tinklų „Facebook” bei „Instagram” paskyrose.

„Jokiu būdu nenurodykite jokių savo asmens duomenų, ypatingai banko sąskaitų ir mokėjimo kortelių numerių”, – įspėja pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA