G. Nausėda tikina, kad „žaliasis pasas“ turėtų galioti tik ES patvirtintoms vakcinoms | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda tikina, kad „žaliasis pasas“ turėtų galioti tik ES patvirtintoms vakcinoms

BNS / Ignas Jačauskas 2021/05/07 17:12
Gitanas Nausėda / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad „logiškas žingsnis“ į Europos Sąjungoje (ES) svarstomą vadinamojo žaliojo paso koncepciją įtraukti tik Bendrijoje patvirtintas vakcinas.

„Tai yra labai logiškas ir nuoseklus sprendimas: jei mes manome, kad tikrai galime laikyti patikimomis ir saugiomis tas vakcinas, kurias patvirtino Europos medicinos agentūra, tai natūralu, kad ir žaliojo skaitmeninio sertifikato ar paso naudojimas turėtų būti susietas su tomis pačiomis vakcinomis. Mano manymu, tai logiškas žingsnis“, – atsakydamas į žurnalistų klausimus Porte penktadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat sako esantis „didelis žaliojo paso šalininkas“, nes tai, jo nuomone, suteikia galimybę greičiau grįžti prie įprasto gyvenimo ritmo.

Pastaruoju metu ES aukšto rango pareigūnai nekart sakė, kad europinis sertifikatas galėtų būti patvirtintas birželį, prasidedant vasaros atostogų sezonui.

Kovo pabaigoje už sveikatos apsaugą atsakinga Europos Komisijos narė Stela Kiriakides (Stella Kyriakides) pareiškė, kad siūloma įtraukti į sertifikatą skiepus, nepriklausančius Europos Komisijos vakcinų portfeliui, bet tik tuo atveju, jeigu vakcinos patvirtintos ES.

Vis dėlto svarstoma, kad atskiros ES narės galėtų įtraukti į pažymėjimą ir papildomas vakcinas – tokį žingsnį tikriausiai atliktų Vengrija ir dar kelios valstybės narės, nusprendusios naudoti rusišką vakciną „Sputnik V“ ar Kinijos siūlomas alternatyvas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA