Kauno bibliotekininkės palaikymą „The Roop” išreiškė žaismingu šokiu knygų apsupty | Kas vyksta Kaune

Kauno bibliotekininkės palaikymą „The Roop” išreiškė žaismingu šokiu knygų apsupty

Penktadienį, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Kauno apskrities viešoji biblioteka pasidalino įkvepiančiu vaizdo įrašu, kuriame išreiškiamas palaikymas į Eurovizijos dainų konkursą išvykstančiai grupei ,,The Roop”. Septynios bibliotekininkės pagal „The Roop” dainą „Discoteque” šoko ne tik prie bibliotekos įėjimo, fojė, skaityklose, saugykloje, bet ir ant stogo, nuo kurio atsiveria įspūdinga Kauno panorama.

Idėja kilo šioje bibliotekoje jau 40 m. dirbančiai Alai Volkovai. Energingą šokį šoko 7 darbuotojos, o visame kūrybos procese dalyvavo daugiau kaip 10 žmonių. Įdomu, kad šokis parengtas per itin trumpą laiką – vos per tris dienas.

Grupės vokalisto Vaidoto Valiukevičiaus rolę atliko Kauno apskrities viešosios bibliotekos Meno ir muzikos skyriaus vadovė Julija Genienė. „Šią rolę gavau netikėtai, visas kūrybos procesas buvo labai greitas – pasirodymą parengėme vos per 3 dienas, tad pasiklioviau intuicija ir leidau sau improvizuoti laisvai. Pasirodo, patirtis dramos studijoje pravertė ir bibliotekoje“, – šypsodamasi pasakojo J. Genienė.

Pasak Kauno apskrities viešosios bibliotekos vyr. viešųjų ryšių specialistės Vaidos Gedzevičiūtės, mintis bibliotekininkėms įsijungti į iniciatyvą „Lithuania Goes Yellow!”, sklindančią po visą Lietuvą, kilo Nacionalinės bibliotekų savaitės metu, kai įvairių bibliotekų darbuotojai kartu šoko „Jerusalema“ šokį.

„Tuomet susitelkusi darbuotojų komanda labai noriai šoko „Jerusalema“ šokį, netrukus iniciatyvūs darbuotojai sugalvojo palaikyti ir „The Roop“. Jie susikooperavo, pasirūpino apranga, kaukėmis, išsirinko šokio lokacijas bibliotekoje ir parengė pasirodymą. Džiugu, kad nebūdamos profesionalios šokėjos, darbuotojos drąsiai atsistojo prieš kamerą ir išreiškė palaikymą Lietuvos atstovams „Eurovizijoje“, – sakė V. Gedzevičiūtė.

Pasak jos, šokiu kartu siekiama parodyti, kad biblioteka aktyvi ir karantino laikotarpiu, čia vyksta virtualūs renginiai, karantino metu veikia skaityklos, fondai papildomi naujomis knygomis. „Norime visus išjudinti ir paskleisti gerą žinią“, – pridūrė V. Gedzevičiūtė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA