Pramogų Kaune bus, bet kas mokės už vandenį? | Kas vyksta Kaune

Pramogų Kaune bus, bet kas mokės už vandenį?

Antradienį kauniečių dėmesį patraukė Parodos kalne ir Vytauto parke išraizgyta vandens žarna. Nostalgiją keliantis parkas jau seniai nesipuikuoja atrakcionas, tačiau senųjų pramogų, panašu, vis dar bus – vandeniu pradėtas pildyti baseinas, jo viduje jau plaukioja ir valtelės. Visgi miestelėnai suskubo spėlioti, kas už ruošiamą pramogą ir galimai „vagiamą” miesto vandenį turės paploninti piniginę.

„Pildo baseiną parkas savo. Kas už vandenį mokės? Mes? Ir šiaip nemažai gaisrinės šlangos turėjo, gerai investavo. Arba kažkas paskolino. Tiesiog baseinas privačių, kiek žinau, o hidrantas Kauno”, – antradienio vakarą užfiksuotus vaizdus komentavo skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno valdybos budintis pareigūnas, miestiečiai už vandenį mokėti neturėtų, o toks vandens hidrantų naudojimas ugniagesiams patogumų nesukelia.

„Gaisriniai hidrantai ugniagesiams nepriklauso, jie priklauso „Kauno vandenims”, o mes tik jais naudojamės. Iš jų bėga geriamas vanduo, tačiau miestiečiai neturėtų mokėti už šį vandenį, čia įmonės nuostolis, jei prireikia jį panaudoti. Skaitliukas juk nesisuka prie hidranto visiems kauniečiams. Ugniagesiams tokie besinaudojantys asmenys nepatogumų nesukelia, jei mums prireiks hidranto, tai tiesiog atjungsime tą šlangą ir prijungsime mums reikiamą“, – sakė budintis pareigūnas.

Visgi Vytauto parke atsirasianti pramoga derinta iš anksto, o už vandenį sumokės privatūs asmenys.

„Veiksmai nebuvo savavališki, pramogos organizatoriai ir „Kauno vandenys” turi baseino pildymo sutartį, o už sunaudotą vandens kiekį bei prijungtą vandens žarną – susimokės. Kiek žinau, ten tik antytės-valtelės plaukios, nieko daugiau”, – portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo „Kauno vandenų” eksploatacijos skyriaus vadovas Rimantas Pečiulis.

R. Pečiulis džiaugiasi kauniečių pastabumu bei reakcija ir atvirauja, kad savavališkų veiksmų, kai iš vandens hidranto vanduo pasisavinamas nesusitarus, pasitaiko itin dažnai.

„Būna, kad tos vadinamos hidrodinaminės mašinos prisipildo vandens iš miesto hidrantų, yra, kas piktnaudžiauja lengvai prieinamu vandeniu ir vandenį naudoja, vežioja savo reikmėms. Jeigu, pamatę tokį atvejį, kauniečiai dažniau praneštų „Kauno vandenims” – būtų labai gerai”, – priduria R. Pečiulis.

Kauniečiai, įtarę, kad vandens hidrantai gali būti naudojami neteisėtai ar savavališkai prašomi kreiptis į „Kauno vandenų” Eksploatacijos skyrių arba Avarinę tarnybą tel. (8 37) 36 31 80 arba (8 37) 31 35 92.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad kelias kauniečių kartas džiuginę atrakcionai iš Vytauto parko išnyko 2019-ųjų pavasarį. Legendiniai atrakcionai Vytauto parke buvo pastatyti 1964 metais. Čia buvo įrengtas apžvalgos ratas, sūpynės. 1970 metais įrengta ir lauko estrada.

Parko istorija siekia net 1871 metus, kai čia buvo įkurtas pramogoms ir pasivaikščiojimui skirtas parkas. Parke esantys pastatai devintajame dešimtmetyje buvo privatizuoti.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA