Per praėjusią savaitę Lietuvoje gripo atvejų neužregistruota | Kas vyksta Kaune

Per praėjusią savaitę Lietuvoje gripo atvejų neužregistruota

Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 17-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 33,1 atvejį 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 40,2 atvejai 10 000 gyventojų per savaitę.

Per savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Kaune ir Kauno apskrities teritorijose padidėjo 5 proc., gripo atvejų neužregistruota. Vaikai sudaro 39 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Kauno apskrities ligoninėse asmenų, 17-ąją savaitę hospitalizuotų dėl gripo, nebuvo.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje didesnis. Pernai 17-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 13,7 atvejus 10 000 gyventojų per savaitę. Buvo užregistruoti 5 gripo atvejai. Bendras sergančiųjų gripu ir ŪVKTI atvejų skaičius siekė 771. Vaikai sudarė 17 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Gripas – ūminė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu. Skirtingai nuo kitų kvėpavimo takų infekcijų, gripas sukelia ūmią ligą ir yra pavojingas dėl sukeliamų komplikacijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA