Kaunas šildymo sezoną stabdys antroje savaitės pusėje | Kas vyksta Kaune

Kaunas šildymo sezoną stabdys antroje savaitės pusėje

BNS 2021/05/03 13:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilnius, Kaunas ir Klaipėda šią savaitę žada nutraukti šildymo sezoną. Tuo metu Panevėžys ir Šiauliai atsisakyti šildymo dar neskubės.

Kauno mero atstovas spaudai Tomas Jarusevičius BNS patvirtino, kad nors savivaldybės administracijos vadovo įsakymo dar nėra, bet šildymas mieste bus išjungtas „antroje savaitės pusėje“.

Klaipėdos savivaldybės atstovė žiniasklaidai Aušra Lukauskienė BNS nurodė, kad pagal pasirašytą administracijos direktoriaus įsakymą, šildymo sezonas baigiamas šiandien. Išjungti šildymą planuojama per šiandien ir ryt. Pasak A. Lukauskienės, kol kas dar bus šildomi miesto darželiai ir mokyklos.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas teigia, kad sostinė šildymą daugiabučiams turėtų išjungti trečiadienį, kurį laiką dar bus šildomos švietimo įstaigos.

„Darželiai ir mokyklos pagal poreikį bus šildomi toliau, o daugiabučiai namai nuo trečiadienio pradės vėsti ir nuo penktadienio turėtų užgesti. Žiūrime į orų prognozes, dienomis turėtų būti apie 14-16 laipsnių šilumos, naktys bus dar šaltos, bet bendras temperatūros vidurkis bus artimas 10-čiai laipsnių“, – BNS sakė vicemeras.

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis BNS teigė, jog stebint pirmadienio orus ir antradienio orų prognozę, sprendimo nutraukti šildymą neskubins.

„Pas mus yra sniego 10 centimetrų, tai kol kas tęsiame šildymo sezoną (…). Prognozės pranešė, kad rytoj vėl atšąla. Stebime situaciją, bet manome, kad jei prie viso šito dar ir šildymą žmonėms atjungsime, nuo taikos tai tikrai nepridės“, – sakė jis.

Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kazimieras Armonavičius taip pat patvirtino, kad miestas bent šią savaitę šildymo greičiausiai dar neišjungs.

„Žiūrint į tai, kas darosi lauke, šiurpu būtų ir dėl darželinukų, tad kol kas šią savaitę dar negalvojame“, – BNS sakė K. Armonavičius.

Savivaldybės šildymą šiemet tęsia ilgiau nei įprastai, užsitęsus vėsiam pavasariui.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį Lietuvoje daugelyje rajonų bus smarkūs krituliai, vyraus lietus ir šlapdriba, temperatūra sieks 3-8 laipsnius šilumos. Antradienio naktį numatomos šalnos iki 0-3 laipsnių šalčio, dieną sušils iki 9-14. Trečiadienio naktį temperatūra sieks 3-8 laipsnius, dieną – 11-16 laipsnių šilumos, kiek vėsiau bus pajūryje – apie 10 laipsnių.

Ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį, pasak sinoptikų, naktimis temperatūra svyruos nuo 1 iki 7 laipsnių šilumos, šeštadienį dar prognozuojamos ir šalnos, dienomis vyraus 8-13 laipsnių temperatūra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA