Fiksuoja kaunietė: „kava“ iš čiaupo senamiestyje | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietė: „kava“ iš čiaupo senamiestyje

Skaitytojos ir R. Tenio nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Kauniečiai vis dar nesiliauja kovoti su iš čiaupo besiveržiančiu juodu vandeniu. Sekmadienio vidurdienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė senamiesčio gyventojos nusiskundimai. Moteris esą jau nebemato prasmės kreiptis į „Kauno vandenų” avarinę tarnybą, mat situacija kartojasi kas mėnesį. Tuo metu „Kauno vandenys” informuoja – dėl prasto vandens kalti ugniagesiai, o sudrumsto vandens gali sulaukti ir viso Kauno gyventojai.

„Labas rytas, Kaune. Kava iš čiaupo senamiestyje”, – sekmadienio vidurdienį šmaikštauja nuotrauką atsiuntusi skaitytoja.

Kaunietės teigimu, M. Daukšos gatvės 26 namo gyventojai tokiu vandeniu mėgaujasi bent kartą į mėnesį.

Vanduo senamiestyje / Skaitytojos nuotr.

„Kreiptis į „Kauno vandenis” jau nėra prasmės. Čia bangom taip, bet į mėnesį po kartą praktiškai visada nuodija mus tokiu „geru ir naudoti tinkamu” vandeniu”, – apmaudą lieja moteris.

Susisiekus su „Kauno vandenų“ avarinės tarnybos budinčiu darbuotoju, šis pranešė, kad situacija yra žinoma, o dėl sudrumsto vandens kalti ugniagesiai.

„Žinom, plaunam, gaisrininkai sujaukė vandenį“, – teigė avarinės tarnybos darbuotojas.

Prognozuoti, kada kauniečiai sulauks švaraus vandens – sunku. „Gali tekti ir visą dieną laukti, bet rytoj vanduo jau turėtų būti geras”, – teigė „Kauno vandenų“ darbuotojas.

Gaisrinių hidrantų patikrinimas

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno valdybos budintis ugniagesys, Kauno senamiestyje ir Aleksote vyksta gaisrinių hidrantų patikrinimas.

„Kaip ir kasmet yra atliekami gaisrinių hidrantų patikrinimai, galbūt dėl to ir atsirado vandens drumstumas. Ugniagesiai atsuka hidrantą, pažiūri ar veikia, gal tuo metu ir yra sujudinamas vanduo, nes per hidrantą yra didesnio našumo vandens bėgimas negu iš krano, tokiu būdu gali būti išjudinamos užsistovėjusios vandens nuosėdos, jei nebuvo išplautos vandens trasos”, – teigė ugniagesių atstovas.

Patikrų grafiko ugniagesiai neturi, tačiau gaisriniai hidrantai bus tikrinami ir kitose Kauno miesto dalyse.

„Grafiko kaip ir nėra, nes ugniagesiai tiesiog pagal galimybes balandžio-gegužės mėnesį atlieka gaisrinių hidrantų patikrinimą. Šiandien, kiek žinau, senamiestyje, Aleksote ir Šančiuose patikrinimai vyksta”, – teigė ugniagesys ir pridūrė, kad vandens kokybe labiausiai gali skųstis senamiesčio gyventojai, nes „ten senos, siauros trasos”.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA