Skaitytojui baigėsi kantrybė: renkame didžiausią Kauno nesąmonę | Kas vyksta Kaune

Skaitytojui baigėsi kantrybė: renkame didžiausią Kauno nesąmonę

A. Juozapavičiaus prospekto parkingas / Skaitytojo nuotr.

Plačiu A. Juozapavičiaus prospekto šaligatviu pro 108 ir 110 daugiabučius žygiuojančių kauniečių laukia pavojus. Taip mano skaitytojas, „Kas vyksta Kaune“ atsiuntęs ant šaligatvio Žemuosiuose Šančiuose išrikiuotų automobilių nuotraukas. Įdomu, kad šitoks parkavimo būdas yra įteisintas gyventojų prašymu – visgi, kai kurie miestiečiai mano, jog esama eismo tvarka nesaugi.

„Po A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcijos ties 108 ir 110 daugiabučiais Kaune atsirado naujo tipo automobilių stovėjimo aikštelės. Norint patekti į stovėjimo vietą reikia važiuoti per dalį šaligatvio, tai yra tarp gyvenamo namo ir jau stovinčių automobilių.

Per gatvės rekonstrukciją nebuvo įrengtas dviračių takelis, todėl šiuo šaligatviu naudojasi pėstieji ir dviratininkai. Kaip suprantu, iki nelaimės čia tik laiko klausymas. Kai kurie ereliai su vištos galva iš šios aikštelės išvažiuoja su žviegiančiomis padangomis, pačiam teko tai stebėti“, – įspūdžiais dalijosi Vaidotas, pridūręs mindamas dviratį vos nebuvęs nušienautas „BMW“.

Gatvės rekonstrukciją koordinavęs Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiasis specialistas Arūnas Sadauskas skaitytojui telefonu esą paaiškino, kad taip buvo numatyta A. Juozapavičiaus atnaujinimo projekte.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad aptariamoje vietoje automobilių stovėjimo aikštelės niekada nebuvo. Statant namus, suformuotas platus šaligatvis su šalia važiuojamosios dangos pasodintais medžiais, o atlikus A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukciją, gyventojai paprašė leisti statyti savo automobilius praplatėjusioje šaligatvio zonoje.

„Gyventojai šį prašymą motyvavo tuo, jog nurodytoje vietoje yra mažas pėsčiųjų eismas ir pasidalijo problema apie nesutvarkytą vidinį kiemą, kuriame nėra galimybės statyti automobilius. Į prašymus buvo atsižvelgta ir leista laikinai parkuoti automobilius šaligatvio zonoje lygiagrečiai važiuojamajai daliai paliekant pėstiesiems pakankamai vietos“, – dėstė M. Matusevičius, tik tas „laikinai“ gerokai užsitęsė, mat pagrindinė Žemųjų Šančių gatvė rekonstruota jau kone prieš dešimtmetį.

Dėl šioje vietoje esamos parkavimo tvarkos, anot savivaldybės atstovo, kol kas skundų nebuvo gauta, eismo įvykių taip pat nefiksuota, tad nuleisti bortelių ar perkelti atitvarų neplanuojama.

„Taip pat 2012 metais buvo baigta kapitalinė A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija, gatvės projektuotojai suplanavo, kaip turėtų atrodyti tiek pati gatvė, tiek kelkraščiai bei pėsčiųjų takai“, – sprendinių nekintamumą grindė M. Matusevičius.

Daugiabučių gyventojus jis ragino pasinaudoti miesto parama ir pagal programą „Svajonių kiemas“ įsirengti tokį kiemą, kokio jiems norisi ir reikia. Minėtoje programoje dalyvauti gali visi daugiabučiuose gyvenantys kauniečiai – pateikę prašymą savivaldybei, jie gali tikėtis iki 50 proc. kiemo tvarkymo išlaidų padengimo.

Miesto parama gali būti skirta tiek žemės sklypo formavimo, tiek techninio projekto rengimo, tiek ir pačių statybos darbų išlaidoms. Daugiau informacijos apie „Svajonių kiemą“ pateikiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA