FIFA pasaulio salės futbolo čempionato finalas vyks Kaune | Kas vyksta Kaune

FIFA pasaulio salės futbolo čempionato finalas vyks Kaune

delfi.lt 2021/04/30 18:39
Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Likus mažiau nei penkiems mėnesiams iki 2021 m. FIFA pasaulio salės futbolo čempionato pradžios, buvo paskelbtas turnyro rungtynių tvarkaraštis. Buvo patvirtinta, kad Kaune įvyks atidarymo rungtynės ir finalas, o Vilnius ir Klaipėda pateko į pirmą kartą Lietuvoje organizuojamo FIFA renginio priimančiųjų miestų sąrašą.

Lietuvos sostinėje įvyks grupių etapo rungtynės ir dvejos ketvirtfinalio rungtynės, o Klaipėdoje įvyksiančiomis paskutinėmis grupės etapo rungtynėmis bus užbaigtas intensyvus, 6 dienas trukęs grupės etapas.

Šiame devintajame FIFA pasaulio salės futbolo čempionate, kurio metu įvyks 52 rungtynės, varžysis 24 komandos, sieksiančios įveikti Argentinos rinktinę ir tapti pasaulio salės futbolo čempione. Čempionatas prasidės rugsėjo 12 d. (sekmadienį), o finalas įvyks Kauno „Žalgirio“ arenoje spalio 3 d. (sekmadienis).

„Lietuva ruošiasi priimti geriausius pasaulio salės futbolo žaidėjus ir mes labai laukiame šio FIFA čempionato, kuris mūsų šalyje vyks pirmą kartą. Vilnius, Kaunas ir Klaipėda daro didelę pažangą ruošdamiesi šiam renginiui ir mes tikimės surengti vieną įdomiausių FIFA pasaulio salės futbolo čempionatų.

Sparčiai artėjant čempionato pradžiai, mūsų vietos organizacinis komitetas, Lietuvos Vyriausybė ir priimančiųjų miestų savivaldybės dirba labai sunkiai ir su dideliu jauduliu“, – teigė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Kartu su šeimininke Lietuva, kuri pirmą kartą dalyvaus FIFA čempionato finaliniame turnyre, į čempionatą jau pateko septyniolika komandų. Kartu su Lietuva UEFA atstovaus Kazachstanas, Portugalija, Rusija, Ispanija, Čekija ir Serbija.

Čempionės titulą ginanti Argentina ir penkiskart čempionė Brazilija kartu su Paragvajumi ir Venesuela užsitikrino vietas čempionate kaip CONMEBOL atstovės.

Saliamono Salos (OFC) bei Angola, Egiptas ir Marokas (CAF) prisijungė prie jau į čempionatą patekusių komandų. Venesuela ir Angola pirmą kartą savo šalių istorijoje pateko į FIFA pasaulio salės futbolo čempionatą.

AFC paskyrė pirmąsias tris vietas Iranui, Japonijai ir Uzbekistanui, o Irakas, Libanas, Tailandas ir Vietnamas varžysis atkrintamosiose rungtynėse dėl paskutiniųjų dviejų vietų.

CONCACAF salės futbolo čempionato metu paaiškės paskutinės 4 komandos, kurios pateks į pasaulio salės futbolo čempionatą.

„2021 m. FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas Lietuvoje sparčiai artėja ir jaučiamas vis didesnis jaudulys. Vietos organizacinis komitetas labai sunkiai dirba, kad būtų pasiruošę rugsėjui, o Lietuvai tai bus puiki proga sėkmingai pirmą kartą surengti FIFA renginį. Kaunas bus tobula vieta atidarymo ir finalo rungtynėms.

Miestas turi modernią areną, yra puikioje strateginėje vietoje – šalies viduryje, ir pasižymi sėkminga tarptautinių sporto renginių ir kitų svarbių pramoginių renginių organizavimo patirtimi. Vilnius ir Klaipėda taip pat gali pasigirti moderniausiomis arenomis. Tad visi šie miestai kartu sudaro labai įdomią priimančiųjų trijulę. Esame tikri, kad tai bus labai sėkmingas FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas,“ – kalbėjo FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

Pagrindinės 2021 m. FIFA pasaulio salės futbolo čempionato Lietuvoje datos:

Atidarymo rungtynės – rugsėjo 12 d.
Aštuntfinalio rungtynės – rugsėjo 22, 23 ir 24 d.
Ketvirtfinalio rungtynės – rugsėjo 26 ir 27 d.
Pusfinalio rungtynės – rugsėjo 29 ir 30 d.
Rungtynės dėl 3-ios vietos ir finalas – spalio 3 d.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA