Startavo „Kaunas Jazz“ festivalis: kauniečius džiugino Vienybės aikštėje ant stogo surengtu koncertu | Kas vyksta Kaune

Startavo „Kaunas Jazz“ festivalis: kauniečius džiugino Vienybės aikštėje ant stogo surengtu koncertu

R. Tenio nuotr.

Minint tarptautinę džiazo dieną, kauniečiai galėjo stebėti netikėtą festivalio „Kaunas Jazz“ koncertą ant pastato stogo, taip pat koncertą išgirsti ir pamatyti buvo galima iš namų – „Kas vyksta Kaune“ tiesioginės transliacijos metu. Iš anksto neskelbta koncerto vieta paaiškėjo šiandien, kai einantieji Vienybės aikšte išgirdo saksofonininko Kęstučio Vaiginio ir pianisto Dmitrijaus Golovanovo duetą sau virš galvų.

Tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“ balandžio pabaigoje gausų klausytojų būrį į koncertus planavo pakviesti jau 31-ąjį kartą, tačiau pandemija antrus metus iš eilės pakoregavo planus ir didieji renginiai buvo nukelti į liepos mėnesį.

Vienybės aikštėje džiazo garsus išgirdę kauniečiai pastebėjo, kad nuo pastato muzika sklido toli, it fontano purslai.

Išskirtinis koncertas buvo naujiena tiek klausytojams tiek jį jiems padovanojusiems muzikantams, anot D. Golovanovo, jam ant stogų koncertuoti netenka dažnai.

„Džiazas – tai muzika, gimstanti „čia ir dabar“. Jos išskirtinumas ir didžiausia vertybė slypi kūrybiniame procese, atlikimo momente. Labai džiaugiuosi, kad po pusės metų tylos, džiazo muzikantai ir vėl gali dalintis savo muzika bei pakrauti savo kūrybines „baterijas” klausytojų energija!“ – prieš koncertą sakė pianistas D. Golovanovas.

Didžiausias džiazo festivalis Lietuvoje „Kaunas Jazz“ kasmet vyksta nuo 1991 metų, jo sumanytojas – Jonas Jučas. Festivalio koncertai rengiami ne tik Kaune, bet ir kituose šalies miestuose. „Kaunas Jazz“ siekia pristatyti geriausius pasaulinės džiazo muzikos atlikėjus bei projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA