Į Kauno rajone esančią mokyklą tėvai vaikus atvedė, nors testuotis nesutiko | Kas vyksta Kaune

Į Kauno rajone esančią mokyklą tėvai vaikus atvedė, nors testuotis nesutiko

BNS / Austėja Masiokaitė-Liubinienė 2021/04/27 19:26
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Į Kauno rajono mokyklą antradienį atvesta apie dešimt vaikų, kurių tėvai nesutiko, kad jie būtų testuojami. Kaip BNS sakė savivaldybės ir mokyklos atstovai, su tėveliais yra kalbamasi ir siekiama, kad trečiadienį, kai mokykloje prasidės profilaktinis testavimas, situacija būtų išspręsta.

„Kadangi mes dar nepradėjome vaikų testuoti, jie kaip ir kiti atėjo į mokyklą. Tėvai dar neparašę nei kad sutinka, nei kad nesutinka, nebuvo parašę ir atsisakymo testuoti vaikus. Bet taip, atvedė vaikus, kurių nebuvo pristatytas sutikimas testuotis“, – sakė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.

Pasak jo, Kauno rajono savivaldybei patekus tarp savivaldybių, kur pradinukai toliau mokytis gali tik atlikę profilaktinius tyrimus, buvo sutarta, jog nuo antradienio nesutinkantys testuotis vaikai į mokyklas nebeitų.

„Mes juos informavome, kad jie neturėtų ateiti. Bet mokyklos pirmąjį testavimą po keturių dienų nusistatė, todėl visi vaikai praeitą savaitę lankė. Dabar ne visai pagal planą: mes planavome, kad šiandien tie tėvai, kurie nesutinka testuotis, jau vaikų nevestų“, – kalbėjo savivaldybės atstovas.

Pasak jo, dalis tėvelių, susipažinę su dokumentais, sutikimus pateikė, iš kitų jų viliamasi sulaukti iki trečiadienio, kai mokykloje bus pradėtas testavimas. Jeigu jie nesutiks, vaikams bus organizuojamas nuotolinis mokymas, o atvedus juos į mokyklą, vaikai bus mokomi atskirai mokyklos patalpose.

„Gal šiandien sulauksim dar tėvų sutikimo ir vaikai bus testuoti. O jeigu ne, rytoj spręsime su vaiko gerovės komisija, kaip vaikams užtikrinti ugdymą mokykloje, jeigu tėvai ves į mokyklą netestuotus“, – sakė J. Petkevičius.

Pasak jo, vaikus į mokyklą šitaip veda vienos klasės tėvai.

„Čia vienos klasės. Kiti tėvai yra pavieniai, kurie nesutinka, bet jie neveda“, – sakė savivaldybės atstovas.

Kauno rajono Ringaudų pradinės mokyklos direktorė Asta Gudaitienė sakė, kad tėvai nusprendė ignoruoti Vyriausybės nutarimą. Ji teigė pasiūliusi šiems tėveliams kreiptis į ministerijas, nes tokiais veiksmais trikdomas procesas mokykloje, kuri tik vykdo nurodymus ir stengiasi užtikrinti vaikams saugias sąlygas mokytis.

„Kai šiandien mokykloje tikrai turime patalpas nedideles, tik tik pritaikytas šiam vaikų skaičiui, mums užtikrinti saugumą yra tikrai iššūkis grandiozinis, o kai atsiranda tokie įvykiai, tai yra labai sudėtinga, trikdomas procesas“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

„Tiesiog ir šiaip yra labai sunku šiemet dirbti, visi šitą suprantame. Tokie trikdžiai be abejo kainuoja pakankamai daug mokyklai jėgų ir emocijų. Mes galėtume kur kas naudingiau panaudoti savo energiją“, – pridūrė ji.

Ji pabrėžė, kad absoliuti dauguma tėvelių yra pasirašę sutikimus, o mokykla pradės testavimą, likusiems vaikams bus organizuojamas nuotolinis ugdymas, kad jie nenukentėtų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA