Duobė, pilna žalsvo garuojančio skysčio, prie VI forto žiedo kaunietį privertė stabtelėti | Kas vyksta Kaune

Duobė, pilna žalsvo garuojančio skysčio, prie VI forto žiedo kaunietį privertė stabtelėti Papildyta „Kauno energijos“ atsakymu

Skaitytojas pirmadienį popiet pasidalijo ties VI forto žiedu užfiksuotomis nuotraukomis, kuriose matyti duobėje užbėgęs ir garuojantis neaiškus žalias skystis. Kaunietis baiminosi, kad garuoja kažkokios dujos.

„Pažiūrėkit, kas vyksta K. Baršausko gatvėje. Ties VI forto žiedu, važiuojant nuo Girstučio, prieš pėsčiųjų perėją iš duobės garuoja kažkokios dujos“, – rašė kaunietis.

Redakciją pasiekusiose fotografijose matyti greta šaligatvio iškasta statybine tvora apjuosta duobė, kurioje styro vamzdis. Daubą semia ryškiai žalias garuojantis skystis.

Pabandžius susisiekti su Kauno miesto, „Kauno vandenų“ ir „Kauno energijos“ avarinėmis tarnybomis, šių dispečeriai apie minėtą incidentą sakė pranešimų negavę, tačiau žadėjo vykti apžiūrėti minėtos duobės su neaiškiu vandeniu.

Pasidomėjus apie žalio skysčio kilmę, pavyko atrasti panašų įvykį, praėjusių metų rudenį užfiksuotą sostinėje. Į DELFI redakciją tada kreipėsi sumišę vilniečiai, kurių visą kiemą užsėmė karštas žalias skystis – žmonės baiminosi, kad aplinkai gali būti daroma žala.

Tačiau Vilniaus šilumos tinklai informavo, kad pavojaus nėra, nes ištekėjo žalia spalva nudažytas termofikacinis vanduo, kuris esą nekenkia nei aplinkai, nei žmonėms. Vanduo siekiant identifikuoti šilumos sistemos nuotėkius dažomas valstybės institucijų patvirtintu fluoresceinu.

Vilniuje išsiliejęs dažytas termofikacinis vanduo / DELFI skaitytojų nuotr.

Kauniečio atsiųstose nuotraukose žalias skystis atrodo panašiai kaip ir Vilniuje užfiksuotoje situacijoje. Kol kas galima tik spėti, kad Kaune įvyko panaši situacija ir garuojantis skystis nėra pavojingas aplinkai ar žmonėms.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistai išsiuntė užklausą „Kauno energija“ viešųjų ryšių atstovams, gavę atsakymus publikaciją papildysime.

Papildyta 21.07 val.

Situaciją pakomentavo „Kauno energijaos“ atstovas žiniasklaidai, Ūdrys Staselka, jo teigimu, situacija žinoma, ir kaip buvo galima tikėtis – žalsvas vanduo niekam nepavojingas.

„Mums ši situacija žinoma. Duobė yra iškasta siekiant pašalinti defektą“, – situaciją komentavo Ū. Staselka.

„Skaitytojo pastebėtas žalios spalvos skystis yra vanduo. Tiksliau – termofikacinis vanduo, kuris cirkuliuoja visų mūsų šildymo sistemose. Kad nebūtų supainiotas su geriamuoju vandeniu, jis dažomas Fluoresceinu – žalios spalvos maistiniais dažais, kurie yra nekenksmingi nei žmogaus sveikatai, nei aplinkai. Kasmet švenčiamos ir pastaruoju metu Lietuvoje sparčiai populiarėjančios šventės – šv. Patriko dienos metu šiais dažais nudažoma visa Vilnelės upė“ – kauniečius nuramino jis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA