Vėl laisvinamas karantinas: atsidaro sporto klubai, veiklą tęs dalis baseinų | Kas vyksta Kaune

Vėl laisvinamas karantinas: atsidaro sporto klubai, veiklą tęs dalis baseinų

BNS 2021/04/26 08:07
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio Lietuvoje veiklą gali atnaujinti sporto klubai, dalis baseinų ir pirčių, lauke gali vykti sporto, laisvalaikio ir pramogų veikla.

Pagal Vyriausybės sprendimą, sporto klubuose vienam žmogui, įskaitant darbuotojus, turi tekti bent 20 kv. metrų ploto. Grupinėse treniruotėse gali dalyvauti ne daugiau kaip penki žmonės, neįskaitant trenerių.

BNS anksčiau kalbinti sporto klubų atstovai teigė, jog atidarymo labai laukė, tačiau tuo pat metu neslėpė apmaudo, jog klubuose vis dar negali veikti baseinai.

„Impuls“ ir „Lemon Gym“ sporto klubų vadovas Vidmantas Šiugždinis BNS teigė, kad jo netenkina griežti reikalavimai ir vis dar uždarytos baseinų erdvės.

Nuo pirmadienio baseinai ir pirtys gali veikti tik apgyvendinimo įstaigose, bet juose gali būti tik vienos šeimos nariai. Be to, baseinuose gali vykti vaikų treniruotės arba juose gali būti vienos klasės mokiniai.

Be to, atvirose erdvėse gali vykti sporto, laisvalaikio ir pramogų veikla, kai vienu metu dalyvauja iki 10 žmonių arba iki 50, jei vienam žmogui tenka 50 kv. metrų ploto.

Veiklą atnaujinantys darbuotojai turės prieš tai profilaktiškai pasitikrinti, ar nėra užsikrėtę koronavirusu.

Sporto klubai neveikė nuo pernai lapkričio pradžios, paskelbus antrąjį visuotinį karantiną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA