Teismas buvo negailestingas: draugą išsukęs policijos pareigūnas liko be pinigų ir be darbo | Kas vyksta Kaune

Teismas buvo negailestingas: draugą išsukęs policijos pareigūnas liko be pinigų ir be darbo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas praėjusią savaitę dėl piktnaudžiavimo tarnyba skyrė 10 tūkst. eurų baudą buvusiam Alytaus apskrities policininkui, kuris nepatikrino akivaizdžiai neblaivaus vairavusio pažįstamo vyro girtumo.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų bei Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų surinktus duomenis apie galimai tarnybine padėtimi piktnaudžiavusį buvusį Alytaus apskrities VPK pareigūną E. T., patvirtino teismas. Vyras Kauno apygardos teismo pripažintas kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. ir jam skirta 10 tūkstančių eurų bauda. Nuteistajam taip pat uždrausta 3 metus ir 6 mėnesius dirbti policijos sistemoje.

Kaip rašoma LR prokuratūros pranešime žiniasklaidai, teismas nustatė, kad Alytaus apskrities VPK Druskininkų rajono policijos komisariate dirbęs pareigūnas E. T. kartu su kolega 2018 metų lapkričio 20-osios naktį Druskininkuose sustabdė automobilį, kurio patikrinti nuėjo E. T.

Kaip nustatyta, automobilį „Mercedes Benz“ vairavo akivaizdžiai neblaivus buvusio pareigūno pažįstamas, tačiau tarnybą atliekantis patrulis po kelių minučių grįžo pas kolegą, pranešdamas, kad pažeidimų nenustatyta. Pareigūnai paliko šį automobilį su vairuotoju ir išvyko.

Ikiteisminio tyrimo ir baudžiamosios bylos nagrinėjimo teisme metu vyras kaltės nepripažino.

Atlikus ikiteisminį tyrimą ir teismui įvertinus surinktus duomenis, nustatyta, kad buvęs pareigūnas veikė priešingai tarnybos interesams ir tyčia netikrino eisme dalyvavusio pažįstamo, apsvaigusio nuo alkoholio, vairuotojo blaivumo. Vyras taip pat nesiėmė priemonių pažįstamąjį nušalinti nuo vairavimo ir pradėti administracinio nusižengimo ar nusikaltimo tyrimo, leido šiam asmeniui toliau dalyvauti eisme.

Tokiu būdu nuteistasis sudarė sąlygas teisės pažeidėjui išvengti teisinės atsakomybės už padarytą teisės pažeidimą, išvengti jam valstybės prievartos taikymo, užkirto kelią teisės pažeidimui išaiškinti ir teisingumo įvykdymui.

Nustatyta, kad vyras padarė didelės neturtinės žalos policijos įstaigos autoritetui ir Lietuvos valstybei. E. T. yra atleistas iš vidaus tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo.

Nuteistasis šį teismo nuosprendį turi teisę skųsti aukštesnės instancijos teismui per 20 dienų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA