Nuo kitos savaitės planuojančių grįžti į Lietuvą laukia pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Nuo kitos savaitės planuojančių grįžti į Lietuvą laukia pokyčiai

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo pirmadienio, balandžio 26 d., griežtesnės izoliacijos sąlygos bus taikomos keliautojams, atvykstantiems į Lietuvą iš Seišelių, o atvykstantiems iš Bulgarijos, Čekijos, Jordanijos, Juodkalnijos, Kosovo ir Libano galios įprasti izoliacijos reikalavimai. Keliautojai, grįžtantys į Lietuvą, privalės užsiregistruoti NVSC ne anksčiau, nei 48 val. iki kelionės pradžios.

Penktadienį atnaujintame paveiktų šalių sąraše atsiranda pakeitimas, numatantis, jog asmenims, grįžtantiems iš užsienio į Lietuvos Respubliką, užsiregistruoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje (https://keleiviams.nvsc.lt/lt/form), užpildant elektroninę anketą ir pateikiant teisingus duomenis, ne anksčiau, nei 48 val. iki kelionės pradžios.

Penktadienį patikslintose izoliacijos išimtyse yra numatyta, kad izoliacijos išimtis bus taikoma ir kasdien į mokyklą kitoje šalyje mokinius vežantiems asmenims, taip pat ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Aviacijos valdybos darbuotojams.

Kaip teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime, atnaujintose izoliavimo taisyklėse nebeliks nuostatos, kad asmenims, kuriems taikoma izoliacijos išimtis, izoliacija panaikinama tik gavus išimtį įrodančius dokumentus. Nuo šiol lieka reikalavimas, tik esant poreikiui, pateikti izoliavimo išimtį įrodančius dokumentus NVSC specialistams ar pareigūnams, atliekantiems izoliuotų asmenų tikrinimą dėl izoliavimo reikalavimų laikymosi. Asmuo, apie jam priklausančią izoliavimo išimtį, turės pažymėti pildydamas NVSC anketą.

Šiuo metu, jei asmuo atvyksta iš šalies, iš kurios atvykus yra taikomos sustiprintos infekcijų kontrolės priemonės, ir jis izoliuojasi tose pačiose patalpose kartu su nekeliavusiais asmenimis, nekeliavę asmenys irgi turi izoliuotis tam pačiam laikui. Atnaujintose izoliavimo taisyklėse yra patikslinama, kad jei kartu nekeliavę asmenys yra persirgę COVID-19 liga ar pilnai vakcinuoti, jiems izoliuotis nereikės.

Izoliavimo taisyklėse nustatytas izoliacijos išimtis galima rasti ČIA.

Paveiktų šalių sąrašas yra skelbiamas kiekvieną penktadienį, įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA