Lietuvos krepšinis – per žingsnį nuo įspūdingos sukakties | Kas vyksta Kaune

Lietuvos krepšinis – per žingsnį nuo įspūdingos sukakties

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio 23 dieną Lietuvos rinktinės neiškovojo skambių pergalių ar titulų, bet būtent šią dieną, prieš 99-erius metus, Kaune įvyko pirmosios krepšinio rungtynės tarp Lietuvos fizinio lavinimo sąjungos komandos ir laikinosios sostinės rinktinės, kurias rezultatu 8:6 laimėjo LFLS. Ši diena tapo bene svarbiausia Lietuvos krepšinio istorijos metraščiuose.

„Sveikinu visą krepšinio bendruomenę su gražiu, 99-uoju gimtadieniu. Ilgas ir prasmingas laikotarpis, per kurį buvo iškovota daug skambių pergalių. Nors šiandien minime 99-ąjį gimtadienį, bet su lyg juo pradedame didelius darbus, kurie bus skirti paminėti artėjantį šimtmetį.

Jau prasidėjo grafinio projekto konkursas ir kartu su Lietuvos monetų kalykla kviečiame sukurti 2 eurų proginę monetą, kuri bus skirta Lietuvos krepšinio 100-čiui. Žurnalistas Vytaras Radzevičius rašo šiai progai skirtą knygą, o Seime buvo patvirtintas projektas 2022 metus paskelbti krepšinio metais.

Taip pat kviesime rinkti krepšinio legendas, kurias įamžinsime šalia „Krepšinio namų“ esančioje aikštelėje. Šia, mūsų krepšiniui svarbia proga, kitais metais Lietuvoje vyks ir 2022 metų „FIBA Europe“ generalinė asamblėja, kurioje dalyvaus 50-ies šalių krepšinio federacijų atstovai“, – pasakojo LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

99-ojo gimtadienio proga krepšinio sirgalius pasitinka ir atsinaujinęs Lietuvos krepšinio federacijos internetinis puslapis bei socialiniai tinklai, kuriuos sirgaliai nuo šiol galės rasti įvedę „LTU Basketball“ pavadinimą. Dar daugiau naujienų sirgalių laukia gegužės pradžioje, kai startuos oficiali Lietuvos rinktinės atributikos parduotuvė.

„Šimtą, šimtą! Visai kaip skanduotė. 99 – smagu, bet tiek nedaug trūksta iki didingo 100! Taip ir mes federacijoje 99-ies metų krepšinio gimtadienį traktuojame kaip labai svarbią sukaktį, bet visgi labiau kaip „pre-party“ prieš 100 metų jubiliejų. Intensyviai dirbame tam, kad „atrenovuotumėme ir patraukliai dekoruotumėme” visos krepšinio bendruomenės ne tik fizinius, t.y. „Krepšinio namus“ Kaune, bet ir skaitmeninį būstą. Tad nuo šiol ir Lietuvos krepšinio federacijos svetainė ir socialiniai tinklai bus pasiekiami puikiai visiems suprantamu adresu – ltu.basketball.

Netrukus startuosime ir su elektronine atributikos parduotuve, nes norime, kad jau šiemet visi pradėtų ruoštis, puoštis ir krepšinio 100-metį pasitiktų tinkamai apsirengę. Privalome pabrėžti, kad pirminis asortimentas tikrai smarkiai pildysis. Pradžioje daugiausiai siūlysime tai, kuo apsirengusius matote Lietuvos rinktinių krepšininkes ir krepšininkus aikštelėse. Tačiau neužilgo pasipildysime ir laisvalaikio kolekcija jaunimui, papildysime ir moterišką bei vaikišką atributikos asortimentą. Kitaip sakant, jubiliejų tikrai visi galės sutikti tinkamai pasipuošę ir atitinkantys „dreskodą“, – teigė LKF rinkodaros vadovas Justinas Liaudinskas.

Atributikos parduotuvę sirgaliai ras ne tik internete, bet ir apsilankę Lietuvos krepšinio namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA