Užkurtas vakarėlis Kauno kavinei gali atsieti kelių tūkstančių bauda | Kas vyksta Kaune

Užkurtas vakarėlis Kauno kavinei gali atsieti kelių tūkstančių bauda

Kavinė Movido šalia Romuvos

Viešoje erdvėje išplitę vaizdai iš populiarios Kauno kavinės kaipmat patraukė pareigūnų akį – policija praneša apie pradėtą administracinę teiseną juridinio asmens atžvilgiu. Karantininį vakarėlį užsukusi kavinė „Movido“, galimas daiktas, turės krapštyti kelis tūkstančius eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalui penktadienio popietę patvirtino, kad juridinio asmens atžvilgiu pradėta administracinė teisena.

Kaip šiandien jau rašė „Kas vyksta Kaune“, ketvirtadienį Laisvės alėjoje, „Romuvos“ kino teatro pastate įsikūrusioje kavinėje linksminosi dešimtys karantino reikalavimų nesilaikiusių asmenų.

Kvietimas į „Movido“ vakarėlį / „Facebook” nuotr.

Kol karantino taisyklėse nurodoma, kad duris atvėrusios maitinimo įstaigos gali priimti klientus lauke nuo 7 iki 21 valandos, prie vieno staliuko sėdint daugiausia dviem žmonėms, ketvirtadienį po 21 val. nufilmuotuose vaizdo įrašuose matyti, kaip minia, nesilaikydama atstumų, kaukių dėvėjimo bei kitų reikalavimų, linksminasi lauke esančioje terasoje.

Tuo metu „Delfi“ susisiekė su kavinės „Movido“ vadove Dominyka, kuri teigė, jog apie internete pasklidusį vaizdo įrašą sužinojo iš žiniasklaidos.

„Aš manau, kad čia bus kažkoks senas video. Mes turime labai piktą kaimyną, kuris tąkart kvietė pareigūnus. Jie buvo atvykę, bet tuo metu jokių pažeidimų neužfiksavo. Dabar irgi pareigūnai buvo atvažiavę, eisiu rašyti pasiaiškinimo dėl šito vaizdo įrašo. Kaip suprantu, teks eiti į teismą.

Vakar buvo atvykę nemažai „Erasmus“ programos studentų, kurie pateikė įrodymus, kad bendrabučio kambariuose gyvena po penkis, tad leidau jiems sėdėti kartu. Sakė, net atsiųs šiandien dokumentus patvirtinimui“, – kalbėjo moteris.

O. Vaitkevičienė portalui nurodė, jog policija gavo pranešimą apie galimą karantino taisyklių nesilaikymą ir bare vykstančias masines linksmybes. Surinkus papildomus duomenis, buvo pradėta administracinė teisena juridinio asmens atžvilgiu dėl karantino reikalavimų pažeidimų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 45 str. 4 d., šventės dalyviams dėl pavojaus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms gresia nuo 500 iki 1500 eurų bauda. Kavinės vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1500 iki 6000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA