Vilijampolės gyventojai nustėro: kiemą papuošti norėję kaimynai sukūrė tikrą sąvartyną | Kas vyksta Kaune

Vilijampolės gyventojai nustėro: kiemą papuošti norėję kaimynai sukūrė tikrą sąvartyną

„Vienas Vilijampolės kiemas“ „Facebook“ nuotr.

Vilijampolės gyventojai kreipėsi į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ nesuprasdami kaimynų iniciatyvos daugiabučių kieme iš panaudotų padangų sukurti žaidimų aikštelę. Anot skaitytojų, vaizdas panašesnis į sąvartyną, kur padangas gali palikti bet kas. Kieme žaidžiantys vaikai namo grįžta su nudažytais drabužiais, o ant padangų besišlapinantys gyvūnai patrauklesne šios iniciatyvos nepadaro.

„Demokratų g. 44 namo kelios iniciatyvios moterys nusprendė „pagražinti“ kiemą, todėl nuo sekmadienio turim tokį „gražų“ Vilijampolės kiemą ir dažų nuspalvintus vaikų drabužius. Sutinku, kad vaikams gal ir linksma, bet tai juk kenksmingos atliekos vidury miesto.

Kovojam dėl šunų išmatų, o čia padangų sąvartyną padarė. Sekmadienį vakare buvo išsiųstas el. laiškas aplinkos apsaugai, kuri dar nesureagavo. Norėtųsi pro langus matyti gražų kiemą, o ne išmėtytas padangas“, – apie „gražią“ iniciatyvą Vilijampolės daugiabučio kieme kalbėjo kiemo gyventoja.

Kaunietė sutiko, kad iniciatyva smagi ir prisidėjo daug aplinkinių gyventojų, bet anot jos, dalis padangų nedažytos, tiesiog mėtosi kieme, panašu, kad čia gali padangas atvežti ir išmesti kas tik nori.

Iniciatorių „Facebook“ paskyroje užfiksuota ir daugiau nuotraukų, kaip minėtas Vilijampolės kiemas atrodo. Į talką susirinko būrys vaikų ir suaugusių, idėja pasirodė nebloga, tačiau ne visiems kaimynams toks automobilių padangų panaudojimas buvo prie širdies.

„Labai rekomenduoju pakabinti priminimus šunų augintojams, kad susirinktų kakučius. Parkelis labai mėgstama šunų vedžiojimo vieta. Ateina net iš aplinkinių namų. Ne visi atsakingai susirenka šunų turtą. Be to. šunys kelia kojas ant tų padangų. Pažymėjo vienas patinas, žymės visi praeinantys“, – po nuotraukomis „Vilijampolė šiandien“ grupėje komentavo Jurgita.

Anot aplinkosaugininkų, padangos iš tiesų nėra pats geriausias pasirinkimas žaidimų aikštelės dekoracijoms, nes irdamos išskiria kenksmingas medžiagas, o neteisingai tvarkomos tokios atliekos savininkams dar gali užtraukti ir baudą.

„Prasidedant automobilių vasarinių padangų keitimo metui, aplinkosaugininkai primena vairuotojams, kad griežtai draudžiama atsikratyti senų padangų jas bet kur numetus, jau nekalbant apie pamiškes ar kitus gamtos kampelius. Jeigu jos ten ir liks gulėti, tai mažiausiai 120 metų – kol suirs. Išmestos padangos dėl aplinkos poveikio dūla, ir išsiskiria sveikatai pavojingos cheminės medžiagos.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones atsikratyti senų padangų civilizuotai ir primena, kad už kiekvieną ne vietoje išmestą padangą gali tekti sumokėti 44 eurus aplinkai padarytai žalai atlyginti ir nuo 30 iki 90 eurų baudą. Vienas iš būdų atsikratyti senų padangų – jas pristatyti į savivaldybės įrengtą didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę“, – apie padangų atsikratymo peripetijas seniau yra aiškinę aplinkosaugininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA